Horecanieuws: 6x nieuwe zaken die openen in het centrum van Tilburg

kitch tilburg

Dat de binnenstad volop in ontwikkeling is, weten we al langer. De binnenstad, het Dwaalgebied, de Spoorzone en de Piushaven: allemaal prachtige gebieden waar je kunt genieten van fantastische horeca. Na een periode vol horecasluitingen (laten we hopen dat dit verleden tijd is), merk je dat de horeca weer vertrouwen krijgt. Zo openen er op korte termijn weer verschillende nieuwe zaken in de stad. Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

#1: Gourmet Market Central Station in de Spoorzone

Vanaf 14 september kan iedereen in de Spoorzone genieten van een fantastische foodhall. De naam: Gourmet Market Central Station. De zaak is gevestigd in het voormalige EVE. Je kunt er terecht voor fantastische gerechten van verschillende foodstands. Van Italiaans tot Indonesisch en van Braziliaans tot authentiek Nederlands. Ook is er een seafoodbar, kun je er fantastisch Vietnamees eten en zijn er veel meer verschillende wereldkeukens vertegenwoordigd.

#2: Rosalie op de Korte Heuvel

rosalie tilburg

De Korte Heuvel heeft er vanaf 22 september een nieuwe zaak bij: Rosalie. Rosalie is een café met keuken van deze tijd. Wat je kunt verwachten? Koks koken op open vuur met veel groenten, dagverse vis en goed vlees uit de buurt. Je kunt er terecht voor een stevige lunch, avondvullend diner of een goede borrel met goede (natuur)wijn, veel bieren op blik, fles en tap en dat alles in een gave setting.

#3: Hooked op de Korte Heuvel

hooked

Van fruits de mer tot palingkroketjes en van kaviaar tot tostada’s: de Korte Heuvel heeft er binnenkort een nieuwe horecaparel bij. Dan opent horecazaak ‘Hooked’ de deuren in het pand waar voorheen Zorba Food, Drinks & More was gevestigd. Aan het roer van de zaak staat dezelfde eigenaar als van RAK aan de Piushaven. De zaak krijgt veel mediterrane invloeden. De gerechten op de kaart zijn dan ook geïnspireerd op keukens uit landen als Spanje, Italië, Griekenland en Frankrijk. Eerder spraken wij al met eigenaar Giel over het concept.

#4: Kitch op de Heuvel

kitch

In het voormalige pand van Grill-ig op de hoek van de Heuvel en het Pieter Vreedeplein, kun je terecht bij een gloednieuwe zaak: Kitch Tilburg. De menukaart heeft veel Aziatische en Westerse invloeden. Van Wagyu vlees tot sushi en van verschillende bites (zoals tonijn tartaar, pekingeend pannenkoeken, gegratineerde coquille en veel meer) tot sashimi. Oftewel: alles voor een leuke middag of avond uit. Ook hebben ze een mooie borrelkaart met verschillende cocktails, gin-tonics en champagne.

#5: DADAWAN aan de Heuvelring

dadawan

Na een flinke verbouwing is het bijna zover: DADAWAN opent de deuren in Tilburg. En wel aan de Heuvelring. DADAWAN is een concept dat in andere steden al gigantisch populair is. Je kunt er voor een vriendelijke prijs genieten van stone bowls, curry’s, poké bowls, kreeft, burgers, ramen noodles en veel meer. De exacte datum waarop DADAWAN opent, is nog niet bekend. Maar als we de social media kanalen mogen geloven, is ’the wait almost over’.

#6: Foodbar IA aan de Heuvelring

foodbar ia

Nog een nieuwkomer aan de Heuvelring: Foodbar IA. De eigenaar van Mo-jo (ook gevestigd aan de Heuvelring) heeft deze zaak overgenomen. Voorheen was hier Ferris Foodbar gevestigd. Zij komen dus niet meer terug. Foodbar IA wordt een exclusief Asian/Fusion restaurant. Het is nog niet bekend wanneer de deuren van Foodbar IA openen.