Horecazaakje Pulcinos geopend in het Dwaalgebied: drie signature dishes uitgelicht

pulcinos

Het Dwaalgebied is hot & happening en een uitstekend gebied om nieuwe horecazaakjes te ontdekken. Pulcinos is er zo een. De zaak van de jonge Tilburger Thomas Derks is sinds begin deze maand open en de eerste dagen bevallen goed. Eerder schreven we al over de zaak en nu vonden we het tijd om een kijkje te nemen en de signature dishes uit te lichten. Zo weet je precies wat je zeker moet gaan proeven.

Fotografie: Bas Haans

Pulcinos is gevestigd in de Nieuwlandstraat en grenst aan het radiopleintje. Binnen staan er een aantal tafels en bij mooi weer kun je ook op het terras genieten van een kopje koffie met friandises, een broodje of volledige maaltijd. En alles op de menukaart kun je ook nog eens afhalen als je het thuis of in het Spoorpark bijvoorbeeld wilt oppeuzelen. Daarnaast kun je bij het zaakje ook verschillende lokale delicatesseproducten kopen. Denk aan honing, tapenades, pasta’s en pastasauzen.

Signature dish #1: Pulcinos pasta

De Pulcinos pasta is de persoonlijke favoriet van Thomas. Het is een heerlijk pastagerecht met gamba’s, coquilles, zeekraal, zongedroogde tomaten, afgeblust met dashi en witte wijn. Thomas – met Italiaanse familie – is verknocht aan de Italiaanse keuken en weet deze pasta dan ook perfect te bereiden.

Signature dish #2: Rendang

Ook een fantastisch gerecht: de rendang van Pulcinos. De rendang wordt op de traditionele Indonesische wijze gemaakt en iets langer doorgestoofd. Thomas heeft een voorliefde voor de Aziatische keuken en verwerkt die keuken dan ook in zijn menukaart. De rendang wordt geserveerd met gebakken rijst of noodles, pittige sperziebonen en zoetzure komkommer. De rendang is voor Indonesische maatstaven wat mild – Thomas kan namelijk zelf minder goed tegen pittig eten en wil het gerecht dan ook toegankelijk houden – maar de boontjes zorgen toch voor een pittige touch in het gerecht.

Signature dish #3: Pulcinos sandwich

Ook op de lunchkaart van Pulcinos vind je een signature dish: de Pulcinos sandwich. Uiteraard een Italiaans broodje dat ruim is belegd met Italiaanse prosciutto, waterbuffel mozzarella uit Boxtel, biologische olijfolie uit Sicilië en verse rucola. Het brood is van de Tilburgse bakker Bakkerij BROODopMAAT.

Van een kopje koffie tot lunch tot diner

Een bezoekje aan Pulcinos is het meer dan waard. Het is een mooie zaak waar je binnen kunt stappen voor een kopje koffie, terrasje, lunch of uitgebreid diner. Iedereen is welkom en de prijzen zijn toegankelijk. Check ook vooral de menukaart van Pulcinos.

De sfeer is erg relaxt. Op de achtergrond wisselen Italiaanse nummers elkaar af met hiphopklassiekers en in de open keuken zijn Thomas en zijn rechterhand Beer altijd aanspreekbaar. Ook het pandje heeft na de verbouwing een knusse moderne uitstraling.

Meer informatie

Pulcinos is van donderdag tot en met maandag geopend. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van het horecazaakje? Volg ze dan op Instagram en Facebook.