Hostel Roots verkozen tot Rabo Starter van het Kwartaal

rabo starter van het kwartaal

Het allereerste hostel van Tilburg heeft haar deuren geopend. Hostel Roots ontving begin april de eerste gasten. Het hostel zorgt ervoor dat iedereen zich thuis voelt in het mooie Tilburg. De sfeer is ongedwongen, verrassend, lokaal en comfortabel. Genoeg redenen om Roots te verkiezen als twaalfde Rabo Starter van het Kwartaal.

Echte Tilburgers met doorzettingsvermogen

Geboren en getogen Tilburgers Koen Molkenboer en Marion Leijtens koesterden de droom om, na wat omzwervingen buiten Tilburg, een hostel op te zetten in hun geboortestad. Het vergde wat doorzettingsvermogen toen de Rabobank de eerste financieringsaanvraag afwees maar met de feedback die ze kregen wisten ze met een verbeterd plan een privé investeerder, de bank en investeerders via crowdfunding te overtuigen en hun droom te realiseren. Nu staat er een prachtig hostel aan de Stationsstraat op steenworp afstand van het Centraal Station en de binnenstad. Het hostel heeft 65 slaapplaatsen, verdeeld over zowel ‘dorm rooms’ (10-, 8- en 6-persoonskamers) en ‘private rooms’ (6-, 4- en 2-persoonskamers). De kamers zijn thematisch ingericht in samenwerking met andere Tilburgse ondernemers. Zo kun je in de gezellige carnavalskamer of in de mooie textielkamer lekker wegdromen. Het hostel vormt de spil voor gasten in Tilburg, de reis begint en eindigt bij Roots!

Startende ondernemers een extra zetje geven

Vier keer per jaar organiseert Rabobank Tilburg en omstreken de Rabo Starter van het Kwartaal verkiezing. Drie genomineerde starters worden uitgenodigd om hun bedrijf op een originele manier te presenteren. De winnaar ontvangt via lokale media een pr-boost en wordt geholpen met het vergroten van zijn of haar netwerk. Op de website van Rabo Starter van het Kwartaal lees je meer over de verkiezing en hoe je als startende ondernemer genomineerd kunt worden.