Hotel Central wordt in ere hersteld en krijgt rooftopbar op het dak

hotel central crowdfunding

Ontwikkelingen aan de Tilburgse Spoorlaan. Daar zijn de vergunningen rond om Hotel Central volledig te renoveren. Om dit te bekostigen, is eigenaar Swen Arends een crowdfunding gestart. Het doel: €500.000,-. Lees snel verder. 

Het is de missie van de nieuwe eigenaar om Hotel Central in haar oude glorie terug te geven. “Waar in het centrum van Tilburg heel veel historische gebouwen en oude sfeer in een naoorlogse bouwwoede zijn verdwenen, is de uitdaging opgepakt om Grand Hotel Central als cultuur historisch Tilburgs erfgoed te herstellen en veilig te stellen voor de toekomst,” valt de lezen op de crowdfundpagina.

Het voormalige hotel wordt volledig gerenoveerd en krijgt bovenop het dak een rooftopbar. Ook kun je er straks weer overnachten. In het pand worden namelijk 21 hotelkamers gerealiseerd. Wanneer het benodigde bedrag is opgehaald, kunnen ze starten met de realisatie van hotelkamers op de derde verdieping. In juli 2023 moet de gevel in oude staat zijn hersteld, gaat de rooftopbar hopelijk open en is de derde verdieping klaar. Dat is te lezen in dit artikel van het Brabants Dagblad.

Het pand wordt van top tot teen opgeknapt. Letterlijk, want ze gaan van boven naar beneden werken. Wanneer de derde verdieping met hotelkamers en de rooftopbar geopend zijn, gaan ze met die inkomsten aan de slag met de tweede verdieping en vervolgens de eerste verdieping en vice versa.

Investeren

Wil jij mee investeren in dit ambitieuze project? Dat kan! Je kunt namelijk obligaties kopen. Je investeert voor 6,5 jaar een bedrag in Hotel Central en ontvangt hierover 4% rente op jaarbasis. Dit wordt per kwartaal betaald. Na 6,5 jaar heb je je geld terug en de aflossing start vanaf het moment dat het hotel geëxploiteerd wordt. Dit zal medio 2023 zijn.

Met het bedrag wat ze ophalen, gaan ze investeren in de renovatie van het pand en de opbouw van een vierde verdieping waar de rooftopbar komt. Daarnaast investeren ze in hoogwaardige afwerking door enkel te werken met materialen en middelen die een bouwresultaat van het allerhoogste niveau garanderen. Ook worden de investeringen gebruikt om de inrichting te verzorgen. Hotel Central krijgt namelijk een jaren ’30 stijl qua inrichting en uitstraling.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om te investeren? Check dan deze pagina!