Hotel ibis Tilburg transformeert vergaderruimten tot escaperooms

Gaaf! ibis Tilburg heeft namelijk verschillende vergaderzalen omgebouwd tot escaperooms. In totaal vind je nu drie verschillende escaperooms bij het ibis hotel in Tilburg-Zuid. Namelijk de Black Box, de Game Show en de Tijdmachine. De escaperooms zijn geschikt voor groepen van 2 tot 24 personen. 

Met de escaperooms wil ibis ervoor zorgen dat het gebouw ook overdag zo optimaal mogelijk benut wordt. Dus niet enkel voor overnachtingen, maar ook voor vermaak overdag. Het hotel wordt namelijk ’s nacht bezet en de tijd tussen het ontbijt en diner is het vaak een stuk rustiger. De meeste gasten zijn na het ontbijt weg en komen pas ’s avonds terug. Daarnaast heeft het hotel te maken met teruglopende reserveringen van de vergaderzalen doordat veel bedrijven en hun medewerkers nog steeds thuiswerken. En dus is ibis Tilburg een samenwerking aangegaan met Escape Team.

Puzzels oplossen

De realisatie van de escaperooms heeft een aantal maanden geduurd.  De Black Box escape room wordt gespeeld met 7 tot 24 mensen tegelijk in één kamer van 120 m2. De kamer wordt aangepast naar de grootte van de groep en het niveau van de spelers zodat er altijd voldoende uitdagingen zijn.  “Het is een bijzondere ervaring van zo’n 75 minuten. De Black Box escape room heeft te maken met een baanbrekend onderzoek van uitvinder John Jacobs. John heeft een apparaat ontwikkeld waar alle kennis in de wereld samenkomt; de Black Box. Dit apparaat zou elke wetenschappelijke uitdaging kunnen oplossen, maar ook te machtig zijn als het in verkeerde handen zou komen. Daarom ontwikkelde hij een test. Alleen een team dat perfect kan samenwerken kan de Black Box activeren. Super leuk om te spelen met de hele familie, collega’s, een sportteam of vriendengroep natuurlijk”, aldus Niek van den Broek (mede-eigenaar ibis).

escaperooms ibis

Hotelgasten en kinderfeestjes ook welkom

De Game Show is geschikt voor 2 tot 8 personen en is een escape room en spelshow in één. Van den Broek: “In plaats van 1 spel van 60 minuten, speel je 6 verschillende rondes waarin je steeds 10 minuten de tijd hebt om verschillende uitdagingen op te lossen. Elke ronde speel je in een andere zone, die er volledig anders uitziet met video’s, licht en special effects.”

Ook voor kinderen is er een geschikte escape room. Tijdens de Tijdmachine escape room kunnen kinderen tussen de 9 en 13 jaar op een spannende manier ontsnappen. Met elkaar moeten de kinderen puzzels oplossen, en ze hebben in totaal een uur de tijd om de tijdmachine te activeren. Sommige puzzels moeten met zijn allen opgelost worden, andere puzzels weer in kleinere groepjes.

escaperooms ibis

Meer informatie

Wil jij één of meerdere escaperooms bij ibis reserveren? Dat kan via de website. Hier vind je ook informatie over verschillende arrangementen. Het is namelijk ook mogelijk om de reservering van de escaperoom te combineren met een hotelovernachting of diner.