Zo leer je internationale studenten carnavallen

how to carnival

Hoe leg je buitenlandse studenten van Tilburg University uit wat carnaval is? Wat is hossen en hoe moet je polonaise lopen. Waarom heet Tilburg tijdens carnaval Kruikenstad en waarvoor dienden de kruiken in vroegere tijden? En hoe zing je het Tilburgs Volkslied? Daar heeft internationale studentenvereniging I*ESN een oplossing voor: de cursus ‘How to Carnival’. 

Op dinsdagavond 6 februari volgen studenten de cursus ‘How to Carnival’ in Grand-Café Esplanade op de campus van de Tilburgse universiteit. De workshop wordt gegeven door dansdocent Eefje Mommers, die de studenten gaat inwijden in het feest van verkleden, schminken, dansen en zingen.

How to Carnival

De avond vangt aan 19:00 uur en wordt speciaal georganiseerd voor de 400 buitenlandse studenten, die in januari zijn gestart in Tilburg. Maar natuurlijk zijn ook andere studenten welkom op deze feestelijke avond. Hoogtepunt van de avond is het bezoek van de Prins Etiënne d’n Irste en zijn gehele gevolg om 21:45 uur. De cursus is een initiatief internationale studentenvereniging I*ESN en Grand-Café Esplanade en is gratis toegankelijk. Esplanade is de bruisende ontmoetingsplek in het hart van de campus van Tilburg University, waar studenten, medewerkers en vrienden elkaar ontmoeten. De horeca-exploitatie wordt uitgevoerd door Bonheur Horeca Groep.

Alles over carnaval in Tilburg

Bekijk hier het laatste nieuws, de leukste evenementen, de beste acties en gekste foto’s van carnaval in Tilburg:

carnaval tilburg