Nieuws

Prinsjesdag
Let op! Dit artikel is al 433 dagen oud en wellicht niet meer relevant

HRM101 tip van de week: alles wat je moet weten over de aankondigingen op Prinsjesdag

Prinsjesdag! Je hebt vast al een hoop nieuwsgeving voorbij zien komen, maar wat is nou echt relevant? HRM101 heeft afgelopen woensdag een webinar van een halfuur gegeven waarin alle relevante onderwerpen voor jou als ondernemer zijn toegelicht. Lees je liever het belangrijkste nieuws? Dat kan ook! Zowel de opname als ander nieuws lees je in deze speciale Prinsjesdag update.

Prinsjesdag

Heb jij de HLB Ondernemerspraat, de webinar over Prinsjesdag gemist? Geen probleem! Dennis Hoefnagel en Roel Oosterveen praten je in 30 minuten bij over de belangrijkste zaken voor jou als ondernemer.

Klik hier om toegang te krijgen tot de opname.

Tarieven

Door enkele aanpassingen in de tarieven, de heffingskortingen en het forfaitair (box 3, sparen en beleggen) gaan velen er in 2021 iets op vooruit. Ook de vennootschapsbelasting gaat iets omlaag.

Lees hier meer over de tarieven.

Onroerend goed

De versnelde vertraging van de hypotheekrenteaftrek gaat gestaag door en de wijzigingen in de overdrachtsbelasting zullen naar verwachting veel impact hebben.

Onroerend goed en de eigen woning zijn zo’n beetje vaste thema’s in de belastingplannen. Dit jaar is geen uitzondering. De verlaging van de hypotheekrenteaftrek gaat gestaag door en de wijzigingen in de overdrachtsbelasting zullen naar verwachting veel impact hebben. Starters (tot 35 jaar) worden namelijk volledig vrijgesteld en de koop door beleggers wordt juist  meer belast.

Lees hier meer over het onroerend goed.

Ondernemers en ondernemingen

Van aanpassingen in de werkkostenregeling en de verdere verlaging van de zelfstandigenaftrek tot wijzigingen in de vennootschapsbelasting; ook voor ondernemers hebben wijzigingen in het Belastingplan 2021 gevolgen.

Lees hier meer over waar je als ondernemer op moet letten.

Internationaal

Nieuwe voorgestelde fiscale maatregelen in de Nederlandse miljoenennota en het Belastingplan 2021 raken soms ook de belastingdruk van internationale bedrijven. Lees hier meer.

Vervoer en verduurzaming

Het kabinet wil verduurzamen stimuleren en stelt verschillende veranderingen in de milieuwetgeving voor. Dat heeft gevolgen voor bijvoorbeeld de bijtelling van de elektrische auto en de energiebelasting.

Lees hier verder over de fiscale voorstellen en wijzigingen voor wat betreft vervoer en verduurzaming die Rutte III deze Prinsjesdag presenteerde.

Vastlegging corona steunmaatregelen

In het Belastingplan wordt een groot aantal reeds aangekondigde corona steunmaatregelen in de wet vastgelegd.  Lees hier verder over deze Corona steunmaatregelen.