HRM101 tip van de week: over 2021 écht goed en succesvol te laten starten

2021

Werkend Nederland kijkt terug op een jaar vol onvoorspelbaarheden dat veel uitdagingen met zich meebracht. Laten we nu vooral samen vooruitkijken. Wat zijn je goede voornemens voor 2021? HRM101 inspireren je graag met de HR voornemens die tenminste op de planning moeten staan voor 2021.

Bron: HRM101

Enkele voorbeelden om 2021 écht goed en succesvol te laten starten

 • Stimuleer bewegen tijdens het werk
  Het is belangrijk om langdurig zitten te ontmoedigen. Zo kun je bijvoorbeeld wandelingen tijdens het werk stimuleren. Met het langdurig thuiswerkbeleid, heb je hier helaas minder grip op als werkgever. Wat kun je wel doen? U kunt bijvoorbeeld ludieke communicatiematerialen versturen via mail waarin je je medewerkers attendeert om vaker te gaan staan tijdens werk en te laten zien dat een call de mogelijkheid biedt om even de benen te strekken.
 • Zorg voor een gezonde hap
  Nu veel medewerkers thuiswerken, kan het lastig zijn om je medewerkers van een gezonde hap te voorzien. Maar je kunt hierbij ook out of the box denken en bijvoorbeeld fruitmanden laten bezorgen in het nieuwe jaar met de boodschap ‘samen gaan we gezond 2021 in’.
 • Betere balans tussen werk en privé
  Gezien de huidige situatie merken we dat de grenzen tussen werk en privé door elkaar zijn gaan lopen. Dit kan zorgen voor extra spanning. Zorg er daarom voor dat uw medewerkers goed hun grenzen aangeven en wees flexibel wanneer je medewerkers privétaken tijdens werkuren moet afronden.
 • Ontdek ambities
  Weet je zeker dat al je medewerkers hun talenten optimaal inzetten? Ontdek dit door regelmatig ontwikkelgesprekken in te plannen in 2021. Hiermee kun je meer talenten inzetten en medewerkers zullen minder snel vertrekken.
 • Nieuw jaar, nieuwe doelen
  Zorg ervoor dat nieuwe bedrijfsdoelen gedeeld worden met je medewerkers. Voor het behalen van de doelen is het cruciaal dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Het nieuwe jaar is het perfecte moment om deze doelen te delen en de medewerkers erbij te betrekken door te vragen hoe zij hieraan kunnen bijdragen.

Tip

Als werkgever functioneert je voor veel medewerkers als rolmodel. Het is daarom belangrijk dat je het goede voorbeeld geeft, zodat de goede voornemens gerealiseerd kunnen worden. Je kunt bijvoorbeeld een walk-meeting inplannen om op deze wijze je medewerkers te stimuleren om dit ook onderling zo te organiseren. Heb je inspirerende goede voornemens opgesteld? Laat het ze vooral hier weten.