HRM101 tip van de week: Stimuleer je medewerkers via een ontwikkeladviestraject

Tip van de week

Als werkgever kun je de inspanningsverplichting vormgeven door medewerkers proactief te stimuleren door middel van tijd of middelen. Ter ondersteuning stelt het kabinet €35 miljoen beschikbaar voor een crisispakket ‘NL leert door’. Dit komt neer op 50.000 gesubsidieerde ontwikkeladviestrajecten. Daarmee kunnen medewerkers die door de crisis hun werk verloren hebben of dreigen te verliezen, zich heroriënteren op loopbaankansen en daarvoor passende (online) scholing volgen. Dit crisispakket start op 1 december 2020. Gezien de snelheid en het succes van de subsidieregeling verwacht HRM101 veel aanvragen. 

De adviseurs van HRM101 kunnen jou en jouw medewerkers ondersteunen bij de gestelde inspanningsverplichting om medewerkers te stimuleren een ontwikkeladviestraject aan te vragen of scholing te volgen voor behoud van werk. Dit kunnen zij vormgeven door samen met jouw medewerkers een arbeidsmarktscan in te vullen en te kijken naar de ontwikkeling en kansrijke mogelijkheden in de arbeidsmarkt. Vervolgens ondersteunen zij bij het opstellen van een ontwikkelplan maar bieden jouw medewerker ook een persoonlijke loopbaanbegeleiding middels coaching aan.

Heb je medewerkers waarvoor je graag een ontwikkeladviestraject wilt opstarten? Dan kun je het aanvraagformulier ontwikkeladviestraject invullen en retourneren aan Bengt Verhoeven. Zij zullen binnen twee werkdagen contact met je opnemen en afspraak inplannen over de verdere invulling van het traject.

Tip van de week

Zolang de subsidieregeling ‘NL leert door met een ontwikkeladvies’ openstaat, is het mogelijk de kosten van dit traject volledig gesubsidieerd te krijgen. Dit houdt in dat je medewerkers die zich hebben aangemeld voor het ontwikkeladviestraject kosteloos het traject kunnen volgen. Gezien het succes van de subsidieregeling kunnen zij je geen garantie bieden dat je de subsidie ontvangt.

Voor meer informatie over het ontwikkeladviestraject kun je hier terecht.