Nieuws

HRM101 tip
Let op! Dit artikel is al 444 dagen oud en wellicht niet meer relevant

HRM101 tip van de week: verlengde & nieuwe corona maatregelen voor ondernemende werkgevers

Ben jij al op de hoogte van de laatste actualiteiten rondom de corona maatregelen voor ondernemende werkgevers? Zo is de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) verlengd en is er een nieuwe regeling bijgekomen, namelijk de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ben je benieuwd wat deze regelingen precies inhouden en welke regelingen er verder relevant voor u zijn? Lees dan onderstaande punten.

Tip: heb je een vraag of wil je advies? Neem dan even contact op met het team van HRM101 via info@hrm101.nl of 0416 – 330 505.

Belangrijke informatie

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW) is verlengd: een tegemoetkoming in de loonkosten als je omzetverlies lijdt, met als doel de werkgelegenheid zoveel mogelijk te behouden.  Lees hier meer over de verlengde NOW regeling.

Belangrijke informatie voor werkgever en werknemer:

 • NOW opleidings- en scholingsadvies
  Voor veel werkgevers en werknemers is een onzekere tijd aangebroken, blijft er voldoende werkgelegenheid? Deze tijd biedt kansen om met jouw medewerkers aan de slag te gaan en te kijken naar hun persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheden tot om- of bijscholing. Lees meer over de inspanningsverplichting.
 • TOFA
  Een nieuwe regeling voor flexwerkers die door het coronavirus (grotendeels) hun inkomsten zijn kwijtgeraakt: Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Lees hier meer over de regeling.
 • Vakanties ten tijde van de coronacrisis
  Onze vakanties zien er door het coronavirus heel anders uit, zo ook van jouw medewerkers. Weet je al hoe je om wilt gaan met de richtlijnen en consequenties hiervoor? Bekijk hier je rechten als werkgever.
 • Thuiswerken door corona
  Het coronavirus zorgt ervoor dat veel medewerkers thuis moeten werken. Wat kun je hierin als werkgever betekenen? Wat moet je regelen en wat zijn de fiscale gevolgen van het thuiswerken? Lees verder.
 • Ontslag aanvragen door corona?
  Biedt de NOW-regeling voor jou onvoldoende steun en moet je overgaan tot het aanvragen van ontslag voor een of meerdere van jouw medewerkers? Dan is het belangrijk dat de administratie goed op orde is. Meer uitleg vind je op deze pagina.

Reageer op dit bericht