Huishoudens ontvangen mysterieuze brief

Verschillende inwoners van Tilburg hebben een mysterieuze brief ontvangen. In de brief is te lezen dat ze er van verdacht worden betrokken te zijn bij het plaatsen van een rolcontainer die afgelopen dinsdag enige tijd op het Pieter Vreedeplein heeft gestaan. De container werd in de nacht van maandag op dinsdag geplaatst. Op camerabeelden is te zien dat twee mannen de container daar neergezet hebben en zich vervolgens uit de voeten maakten. Wie deze mannen zijn en waarom ze de container daar gedumpt hebben is niet duidelijk.

De brief is ondertekend door ‘Menno van Acht’ die zichzelf onderzoeksjournalist noemt. Hij vraagt de lezer van de brief naar www.uitzichttilburg.nl te gaan om te bewijzen dat zijn verdachtmakingen onterecht zijn. De lezer wordt geacht zichzelf vrij te pleiten.

Transmedia campagne
De brief maakt onderdeel uit van een transmedia campagne genaamd ‘Uitzicht’ die is opgezet door vier studenten van de Fontys Acadamy for Creative Industries in Tilburg. Uitzicht is een transmedia storytelling campagne die midden in de Tilburgse samenleving staat. De campagne is geïnspireerd op de BNN serie Smeris, die zich afspeelt Tilburg. Het project richt zich op de betrokkenheid van de Tilburger en speelt met de realiteit.