Huiswerkvrij sporten

Sportvereniging Were Di en studiebegeleider Studiekring hebben hun krachten gebundeld. Een rustige omgeving voor leerlingen om hun huiswerk af te maken direct naast de sportvelden zodat ze daarna zorgeloos kunnen sporten: dat is de gedachte om een studieruimte op het complex van Were Di te vestigen.

Dat sporten goed is voor de gezondheid van kinderen en volwassenen is niets nieuws, maar nu is ook wetenschappelijk* aangetoond dat sporten de leerprestaties verbetert. Leerlingen die over goede bewegingsvaardigheden beschikken scoren beter op lezen, spellen en rekenen. Het onderzoek concludeert onder andere dat:

    matig intensief bewegen de leerprestatie van leerlingen verbetert;    leerlingen die regelmatig bewegen aan zelfvertrouwen winnen en fitter zijn;    sport en spel goed zijn voor het ontwikkelen van sociale vaardigheden;    schoolresultaten verbeteren bij goede afwisseling van beweeg- en leertijd.

Daarom biedt Studiekring aan alle voortgezet onderwijsscholieren een uitgelezen kans om sporten en huiswerk maken efficiënt te combineren. Doordat Studiekring gevestigd is op het sportcomplex is het maken van huiswerk bij Studiekring direct te combineren met het gaan naar de tennis,- en hockeytrainingen. Veel scholieren verliezen veel tijd met het gereis tussen sportclubs, school en thuis.

Studiekring biedt intensieve en kwalitatieve huiswerkbegeleiding en bijlessen voor alle vakken op alle niveaus. Leerlingen leren door middel van individuele leerdoelen sneller leren, beter plannen en gaan leren weer leuk vinden. Behoorlijk wat scholieren hebben soms even wat extra steun nodig. Een paar middagen huiswerkbegeleiding in de week kunnen al helpen. Thuis is het huiswerk af én leerlingen krijgen studievaardigheden mee , zoals mindmappen, samenvatten en snel woordjes leren die helpen voor de rest van hun schoolcarriere.

Voor iedereen die meer wil weten geeft Studiekring Tilburg op 30 januari een gratis workshop voor ouders over het helpen met huiswerk. Kijk op www.studiekring.nl/tilburg voor meer informatie over de workshop en studiebegeleiding.

 * (Onderzoek van Centrum voor Bewegingswetenschappen, Universitair Medisch Centrum Groningen & Rijksuniversiteit Groningen 2011)