Huurders checken op betaalwaardigheid

Veel consumenten hebben tegenwoordig kredieten afgesloten waarvan sommige onverantwoord hoog zijn. Banken checken over het algemeen, voordat men een lening verstrekt, een registratie in het BKR. Maar ook als verhuurder wilt u voor het aangaan van een huurovereenkomst weten wie u in huis haalt, zodat de financiële risico’s beperkt kunnen worden. Sinds kort kunt u dat eenvoudig en objectief controleren, middels de website www.huurderscreditcheck.nl.

Wat is het?
De Huurders Credit Check is een dienst van het Tilburgse bedrijf Data Quote dat informatieproducten ontwikkeld voor de vastgoed- en woonbranche. Als particuliere verhuurders is het niet mogelijk inzicht te verwerven bij het BKR-register. Daar moet verandering in komen en daarom voorziet de Huurders Credit Check u met een nieuwe oplossing op de huidige markt.

Betalingsproblemen bij bestaande huurders vragen dan ook om een geheel eigen aanpak. Maar men kan ook veel doen om problemen met huurders vooraf te voorkomen. Bijvoorbeeld door informatie in te winnen over het betalingsgedrag van de toekomstige huurders.

De Huurders Credit Check geeft meer inzicht in de financiële en solvabele status van een huurder. “Enerzijds geven wij verhuurders de mogelijkheid om met behulp van onze data hun financiële risico’s te beperken; anderzijds verhelpt de Huurders Credit Check met haar informatie dat huurders verplichtingen aangaan, die zij niet kunnen nakomen,” aldus de woordvoerder van Data Quote.

Maar ook positieve informatie wordt geregistreerd. Zoals positief betaalgedrag, onroerend goedbezit, vaste telefoonaansluitingen op naam en adres of andere geregistreerde eigendommen.

Hoe werkt het?
De check werkt snel en eenvoudig. De verhuurder kan zich middels een gebruikersnaam en wachtwoord aanmelden op een persoonlijk gebruikersaccount. In onze online applicatie kan de verhuurder de kandidaat-huurder checken op de betaalwaardigheid. Om hier gebruik van te mogen maken gelden er natuurlijk wel voorwaarden om zo de Wet voor Privacy van Persoonsgegevens te waarborgen. Zo moet de verhuurder een Credit Check altijd melden aan de betreffende kandidaat-huurder.