Huurders WonenBreburg bepalen hun loft zelf

WonenBreburg zoekt altijd naar de mogelijkheden om te voorzien in de woonwensen van haar (toekomstige) huurders. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de vijf LOFT’s in het Villament in Groeseind. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die graag zelf een casco woning willen afwerken. De corporatie blijkt hiermee op een behoefte in te spelen. Voor de vrije sector huurwoningen kwamen 36 reacties binnen, met name van jonge dertigers. Op 10 juli kregen Jeffrey en Angelique als eerste huurders hun sleutel.

In de LOFTS bepalen en realiseren de huurders zelf de indeling. Het is één grote ruimte van ca. 90 m2 en ongeveer 3 meter hoog. Er is een keukenblok, badkamer en apart toilet. De rest deel je zelf in. Buiten heb je een heerlijke eigen ruimte van circa 10 m2.

Angelique: ”We zochten eigenlijk niet echt een nieuwe woning, maar toen mijn zus ons deze LOFT’s tipte, ging het balletje snel rollen.” Jeffrey vult aan: “Deze kans wilden we pakken. Zo’n schitterende, open woonruimte past gewoon bij ons! Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam en was als kind al niet anders gewend.”

Concept

De LOFT’s zijn niet glad afgewerkt, maar hebben een industriële uitstraling die lofts zo kenmerken. De buizen lopen nog door de ruimte. Veel licht, hoge ruimtes en voor de huurder volop mogelijkheden om het in te delen zoals hij of zij dat wil. WonenBreburg levert de ruimte, huurders de ideeën en invulling. Uniek op de huurmarkt!

Ontwerp

Geïnteresseerden konden bij WonenBreburg een ontwerp voor de LOFT indienen. De beste voorstellen worden nu uitgevoerd en verhuurd aan de bedenkers ervan.

Jeffrey en Angelique leverden moodboards aan. “Met deze sfeerimpressie wilden we laten zien hoe we de industriële ruimte retro-modern gaan inrichten. Met hout, wit en betonverf laten we de ruimte volledig tot zijn recht komen”, legt Jeffrey uit. Als echte koks pleitten de twee voor het plaatsen van een eigen keuken. “Voor ons is een flinke keuken onmisbaar. Gelukkig dacht WonenBreburg met ons mee. We mogen nu zelf onze keuken plaatsen: een van 5 ½ meter lang, alleen kastjes onder en een groot fornuis van Smeg”, vertelt een stralende Angelique.

De twee staat een klusweekend te wachten. Angelique: “De platfonds laten we natuurlijk zo, lekker beton en alle buizen zichtbaar. Alleen de muren en vloeren vragen om een bewerking.” En dan, genieten van de rust. “We woonden midden in de stad en werken allebei in de horeca. We kijken uit naar het wonen in Groeseind. Tijdens het werk hectiek en thuis de rust op zoeken. En voor de toekomst vinden we het ook erg fijn dat het zo’n kindvriendelijke wijk is.”

Commerciële plint

Met de LOFT’s is aan een deel van de commerciële plint op  voorhand (bij de afbouw) een andere functie gegeven. Zo voorziet WonenBreburg in de woonbehoeften die er in de stad is. Naast de woonfunctie, voorziet de plint ook nog in 170m2 commerciële ruimte.