Ian Siegal Band trekpleister extra concert Heyhoef-Backstage

Het muziekpodium in de Reeshof ‘Heyhoef-Backstage’, dit seizoen gestart met maandelijkse concerten gebaseerd op ‘muziek voor  volwassenen’  heeft vanwege het daverende succes een bonus verdiend. Dit gaat gebeuren in de vorm van een extra concertavond in de thuisbasis wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 1.

Ian Siegal

Dit extraatje bestaat uit een drieluik waarbij niemand minder dan de befaamde Engelse bluesicoon Ian Siegal de hoofdact en grote publiekstrekker is. Deze zal vooraf gegaan worden door de Brabantse formatie STAX CATS met de getalenteerde soul/rhythm & blues zanger Marc Bocken in hun midden. De avond zal op zaterdag 20 juni geopend worden met de uit het project Heyhoef-Backstage geboren Jamband. Deze band bestaat uit een aantal fanatieke en ervaren Reeshof muzikanten o.l.v. Bas Munniksma(ex Harry Muskeeband en Herman Brood). Zij zullen in deze opstelling hun debuut vieren nadat ze vanaf oktober twee wekelijks deelnemen aan de vrijdagse jamsession avonden.

De Britse zanger/gitarist Ian Siegal is autodidact en beschikt over die onmiskenbare blues groove. Maar hij laat zich niet kaderen; blues is slechts één kleur van zijn muziekpalet. Desalniettemin wordt hij bestempeld als “The Voice of Contemporary Blues” en heeft een groeiende schare fans. Het regende afgelopen tijd prijzen voor Siegal. In 2013 kreeg hij een British Blues Award, was hij winnaar van de Europese Blues Award voor mannelijke vocalist, en kreeg hij een nominatie voor een Amerikaanse Blues Music Award voor zijn album, Candy Store Kid. Zelf is Ian Siegal niet zo onder de indruk van al die prijzen. Hij staat nog maar aan het begin, vindt hij. Hij richt zich liever op het volgende concert, het volgende nummer en de volgende plaat. Een muzikant met een onstuitbare scheppingsdrang. Het laatste album door de Ian Siegal Band werd live opgenomen in de Amsterdamse North Sea Jazz Club, heeft lovende 5-sterren recensies ontvangen in de muziekmedia en in april was Ian nog te zien met uitgebreide bijdrage in het TV programma Vrije Geluiden.

“One of the most innovative, gifted and engaging blues performers on the planet today.” MOJO Musicmagazine.

Meer informatie

Informatie is te vinden via www.heyhoef-backstage.nl waar ook de tickets voor de concerten te reserveren zijn. Voor slecht € 12,50 kan dat voor dit extra extra concert, die al om 19.30 uur zal aanvangen. De tuin wordt om 19.00 uur open gesteld voor het publiek te bereiken via de ingang van sporthal-zwembad De Reeshof.