ID Logistics Group neemt GVT Transport & Logistics over

Overname GVT Transport & Logistics

Na een succesvolle samenwerking tussen GVT Transport & Logistics en ID Logistics in de Benelux, wordt de volgende stap gezet. ID Logistics Group neemt GVT Transport & Logistics over! Lees snel verder.

ID Logistics is een logistieke dienstverlener in de Benelux en dochter van het beursgenoteerde ID Logistics in Frankrijk. Daarnaast is GVT Transport & Logistics weer actief in transport en logistiek. Ze zijn de dochter van GVT Group of Logistics. GVT Group of Logistics zal zich in de toekomst toeleggen op de verdere ontwikkeling van de multi- en intermodale activiteiten van BTT Multimodal Container Solutions.

GVT beschikt over een fijnmazig distributienetwerk met hubs in Tilburg, Apeldoorn, Alkmaar, Veendam, Waddinxveen en Willebroek (BE). Vanuit deze locaties wordt er dagelijks op meer dan 6000 adressen geleverd. Begin 2022 wordt een 7e hub in Echt (zuid Limburg) aan het netwerk toegevoegd en zal de bouw van een nieuwe hub in Berkel en Rodenrijs worden afgerond.

ID Logistics is een internationale groep voor contractlogistiek, met een omzet van 1.643 miljoen euro in 2020. Het bedrijf heeft meer dan 340 vestigingen in 17 landen, met een totale oppervlakte van 6 miljoen m² in magazijnen in Europa, Amerika, Azië en Afrika. ID Logistics heeft 21.500 werknemers. Met een evenwichtige klantenportefeuille in sectoren zoals retail, industrie, detailhandel, gezondheidszorg en e-commerce, biedt ID Logistics technologische oplossingen die gericht zijn op duurzame ontwikkeling.

Sterke speler

Door deze combinatie van bedrijven ontstaat een nieuwe toekomstgerichte en innovatieve logistieke dienstverlener in de Benelux. ID Logistics Benelux beschikt vandaag namelijk over 10 grote distributiecentra van in totaal 400.000 m2 waar 1700 medewerk(st)ers werken. Daarnaast beschikt GVT Transport en Logistics vandaag over 285 eigen trucks, 12 vestigingen van in totaal 200.000 m2 en heeft 750 medewerk(st)ers in dienst.

De overname creëert een sterke speler in een consoliderende markt waarbij er in de komende jaren verder geïnvesteerd zal worden in de uitbreiding van het transport -en logistieke netwerk in de Benelux. De nadruk zal worden gelegd op het leveren van betrouwbare, milieuvriendelijke en innovatieve end-to-end oplossingen.

GVT Transport & Logistics en ID Logistics zullen hun krachten bundelen in B2B en B2C met respect voor hun bestaande klanten en oplossingen. GVT Transport & Logistics zal de samenwerking met BTT Multimodal Container Solutions voor de lange termijn continueren. Hierdoor kunnen klanten van GVT Transport & Logistics en ID Logistics Benelux ook genieten van multi- en intermodale oplossingen.

Blij met overname

CEO Wil Versteijnen van GVT is blij met de overname. “In de afgelopen 15 jaar hebben we met GVT Transport & Logistics, onder andere door overnames, een duurzaam fijnmazig distributienetwerk gecreëerd met hubs op een zestal locaties in de Benelux. De warehouse activiteiten van GVT sluiten aan op onze multimodale- en transportactiviteiten. In de sterk veranderende en uitdagende markt is het belangrijk om goed positie te bepalen. We vinden het immers van groot belang dat we onze klanten ook in de toekomst zelf kunnen blijven bedienen. Ik ben ervan overtuigd dat deze stap van nog grotere meerwaarde gaat zijn voor bestaande en nieuwe klanten. Met de overname door ID Logistics zijn er in de toekomst meer mogelijkheden tot internationale groei. Dankzij de bestaande succesvolle samenwerking ben ik er daarbij van overtuigd dat de huidige hoge normen en waarden ten opzichte van klanten en medewerkers worden voortgezet. Als eigenaar van BTT Multimodal Container Solutions blijf ik samen met mijn zonen middels onze samenwerking voor de lange termijn betrokken bij deze sterke combinatie van bedrijven en heb ik vertrouwen in de toekomst.”

Ook Marco van Walraven van ID Logistics Benelux is content. “ID Logistics bevestigt hiermee het belang dat onze Groep hecht aan verdere groei in de Benelux alsook aan de ontwikkeling van end-to-end oplossingen voor B2B en B2C. Onze klanten kunnen op ons rekenen met innovatieve oplossingen en het is onze uitdrukkelijke bedoeling om met deze overname de uitbouw van duurzame transportoplossingen te versnellen in België en Nederland Wij zijn enorm trots en blij met de keuze die door GVT is gemaakt. Het is voor ons een groot compliment dat onze goede samenwerking nu resulteert in deze fantastische overname. Ik dank dan ook Wil Versteijnen, Stan Hamers en alle betrokken werknemers van GVT voor het vertrouwen en ben er zeker van dat onze klanten snel de talrijke voordelen van deze combinatie zullen merken.”

Uiteraard is ook Eric Hemar – CEO van ID Logistics blij. “We zijn erg blij om deze overeenkomst voor de overname van GVT Transport & Logistics af te ronden, waarmee een aantal jaren van vruchtbare samenwerking en ontwikkeling wordt afgesloten. Dankzij deze overname zal ID Logistics Benelux een belangrijke speler worden op de Benelux-markt en dan met name in Nederland. Hiermee kunnen we een volledig dienstenpakket aanbieden aan onze bestaande en toekomstige klanten. Ik ben er zeker van dat de GVT medewerkers een mooie toekomst tegemoet gaan met de ID Logistics Group waarbij zij hun knowhow op grote schaal kunnen ontwikkelen.”

Meer informatie

Wil jij meer weten over de bedrijven? Ga dan naar de website van ID Logistics Group.