Iedereen helpt mee met de plukroute Stokhasselt

plukroute

Naast de vele vrijwilligers helpt ook BS de Regenboog mee om de plukroute te realiseren. Op woensdag 22 april van 11.30-12.30 uur komen 23 kinderen uit groep 6 helpen met het planten van wilgen en hazelnoten in de tuin “Hof van Puccini”.

Het doel is de kinderen in verbinding te brengen met de tuin “Hof van Puccini” en de plukroute. Door de kinderen zelf bomen te laten planten gaan ze met andere ogen naar de tuin kijken en wordt de plek ook van hen. In de zomer kunnen de kinderen al bessen en andere eetbare planten plukken. De bomen, die de kinderen zelf gaan planten zullen over twee jaar hazelnoten geven. En dan weten zij precies waar de oogst te vinden is!

De plukroute
De plukroute brengt mensen in beweging. Een route waarbij de wandelaar langs verschillende oogstbare plantsoentjes loopt waar noten, fruit en bloemen geoogst kunnen worden.

En de plukroute laat mensen genieten van de natuur. Genieten van de schoonheid van bloesem, het groeien van fruit, maar ook het besef dat het planten van “nuttig” groen een positieve invloed heeft op het welzijn.

Het is ook nog eens goed voor de natuur zelf, want de rijke mix aan eetbare planten zorgt voor verhoging van de biodiversiteit.

Het initiatief verbindt buren met elkaar omdat het een onderwerp biedt om over te praten maar ook omdat het erg leuk is om oogst te delen en te ruilen.

Op de hoogte blijven
De nieuwste feitjes, de lekkerste recepten en de plattegrond van de plukroute vind je op de website www.plukroute.nl en de https://www.facebook.com/plukroute