Levende kerststal, straattheater en meer: dit is het programma van Winter in Tilburg in de binnenstad

winter in tilburg

Tijdens de decembermaand wordt de Tilburgse binnenstad traditioneel omgetoverd tot sfeervolle wintertuin. Met honderdduizenden lichtjes, winterse evenementen en veel meer. Ook dit jaar wordt de stad sfeervol aangekleed zodat jij jezelf helemaal in de sfeer van de feestdagen waant. Voor dit jaar heeft het Ondernemersfonds Binnenstad Tilburg wederom een feestelijk programma op de plank liggen. Op de plank lees je, want door de huidige coronamaatregelen is het nog onbekend wat allemaal wel of niet door mag gaan.

Wat wel door mag gaan

Ondanks de huidige coronamaatregelen en onzekere toekomst, zijn er een aantal zaken die – met de ervaringen van vorig jaar – hoogstwaarschijnlijk wel door kunnen gaan. Zo is de binnenstad weer feestelijk aangekleed met sfeerverlichting en wordt dat de komende periode meer aangevuld. Denk aan grote verlichte kerstbomen in de stad en grote verlichte kerstballen die je ook eerder op meerdere plekken in de stad aantrof.

Ook kun je straattheater verwachten in winkelstraten en bij de verschillende horecapleinen. Tevens wordt er een familiespeurtocht georganiseerd in het Dwaalgebied, komt er een levende kerststal op het Pieter Vreedeplein en kun je bij de Heuvelse kerk een sympathiek winterinitiatief verwachten in samenwerking met Tilburg Wenst.

De schaatsbaan keert helaas niet terug op de Heuvel.

winter in tilburg

Wat er nog op de plank ligt

Afhankelijk van de coronamaatregelen, heeft het team dat verantwoordelijk is voor de aankleding en winterprogrammering in de binnenstad nog een hoop gave initiatieven in petto. Zo worden er – als de maatregelen worden versoepeld – maar liefst 10 extra evenementen in de binnenstad georganiseerd in samenwerking met de verschillende horecapleinen. Mag er helaas minder komende maand, dan richten ze zich vooral op lokaal (online) shoppen en wordt er nog meer op aankleding en sfeer in de binnenstad gestuurd.

Het Ondernemersfonds houdt de ontwikkelingen omtrent corona nauwlettend in de gaten. Activiteiten worden waar nodig aangepast en de volledige programmering zal altijd voldoen aan de dan geldende maatregelen.

Oproep aan ondernemers in de binnenstad

Het Ondernemersfonds investeert dus flink in de winterse aankleding van de stad. Maar ze roepen ook ondernemers op om hun zaak winters aan te kleden. Zo wordt er wederom een etalagewedstrijd georganiseerd. De mooiste winteretalages winnen een hele gave prijs. Zo loopt een vakjury op 23 december een ronde door de binnenstad. De twee ondernemers met de mooiste winterse etalage winnen een teamuitje in de binnenstad.

PS. Ook het winkelend publiek kan (vanaf 6 december) stemmen op de mooiste etalage!

Meer informatie over Winter in Tilburg

Wil je meer informatie over het winterprogramma in het centrum van Tilburg? Check dan vooral deze website.

Uiteraard houden wij de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen we eventuele uitbreidingen aan het programma communiceren via onze social media kanalen. Volg ons daarvoor via Facebook en Instagram.