Illustrator voor Nuuw Tilburgs Leesplèngske gezocht

Leesplèngske

In het Tijdlab van bibliotheek LocHal in het centrum van Tilburg worden in januari, februari en maart 2019 woorden en afbeeldingen ingezameld voor het Nuuw Tilburgs Leesplèngske. Daarna illustreert een professionele illustrator het nieuwe leesplankje. Geïnteresseerde illustratoren kunnen tot 1 maart 2019 hun voorstellen voor het Leesplèngske indienen. Half maart is er in het TijdLab een presentatie van de kanshebbers.

Het oude leesplèngske

Het originele Tilburge leesplèngske is alweer meer dan twintig jaar oud. Het bestuur van de Stichting Tilburgse Taol stelde het plankje midden jaren ’90 samen. De gekozen woorden en de afbeeldingen zijn traditioneel. Hoewel het leesplankje nog steeds veel verkocht wordt, vindt de Stichting Tilburgse Taol het tijd voor een Nuuw Tilburgs Leesplèngske. En dit keer hebben alle Tilburgers (en niet-Tilburgers) de kans om woorden en afbeeldingen voor te dragen waarvan zij vinden dat die op het nieuwe Tilburgse leesplankje thuishoren.

Nuuw Tilburgs Leesplèngske

In het Tijdlab in Bibliotheek LocHal in het centrum van Tilburg kan iedereen tussen 26 januari en 31 maart 2019 Tilburgse woorden voordragen. Zo kan je worden opgenomen op het Nuuw Tilburgs Leesplèngske. In het Tijdlab liggen schetsvellen waarop je de woorden kan noteren. Ook wordt de indieners gevraagd om een schets te geven van hoe zij het woord op het nieuwe leesplankje uitgebeeld zouden willen zien. Deze schetsen kan de illustrator ten inspiratie gebruiken. Na ruim een week waren er begin februari al meer dan 250 ingevulde schetsvellen ingeleverd.