Illustratoren en designers nemen Tilburgse binnenstad negen dagen over tijdens Illustrada Festival

Van 11 tot en met 19 juni vind je in het centrum van Tilburg grote digitaal gemaakte illustraties. Illustrada Festival 2022 is een outdoor expositie die jaarlijks het werk showt van getalenteerde illustratoren en designers. 

Er zijn veel getalenteerde illustratoren die fantastische digitale kunstwerken maken.  Illustrada Festival geeft deze digitale kunstenaars de mogelijkheid om hun werk uit het scherm te halen om ze tijdelijk in de echte wereld te laten zien. Grote afbeeldingen van digitaal gemaakte illustraties krijgen op grote doeken in de openbare ruimte de ruimte en aandacht die ze verdienen. Bezoekers kunnen veel inspiratie opdoen tijdens deze mooie wandeling door de stad.

Artiesten

Benieuwd naar de artiesten die tijdens Illustrada Festival hun werk showen in de Tilburgse binnenstad? Check dan hier de lijst met deelnemende artiesten.

Route

Benieuwd naar alle kunst locaties van Illustrada Festival? Check hieronder de routekaart door de binnenstad van Tilburg.

Speurtocht

Wie met kinderen Illustrada Festival bezoekt, kan op ontdekkingstocht met de enige echte Illustrada Speurtocht! Een kleurrijk A4tje dat uitnodigt om de grote illustraties nauwkeurig te bekijken, op zoek naar vijftien uitgelichte onderdelen. Lukt het jullie om alle details te herkennen? Laat je ingevulde Speurtocht zien bij het infopunt en scoor jouw speciale Illustrada button! (op=op!).

De Speurtocht is tijdens Illustrada Festival gratis op te halen bij het VVV Tilburg of bij het Illustrada infopunt (bij NS16). De Speurtocht is ook te downloaden op deze website om zelf uit te printen.

Art Market

De Illustrada Art Market biedt de digitale kunstenaars de kans hun fysieke producten (posters, kaarten, merchandise, buttons, stickers, e.d.) aan te bieden aan het Illustrada publiek. De locatie (NS16 Tilburg) is een mooie ruimte waar naast de Art Market ook het infopunt te vinden zal zijn. Dit is tevens het ‘startpunt’ van de kunstroute. Let op: je kunt de art market enkel bezoeken op 11 en 12 juni van 11:00 – 18:00 uur.

Meer informatie

De outdoor expositie is dus vanaf 11 tot en met 19 juni gratis te bezoeken in de binnenstad van Tilburg. Meer weten 0ver het evenement? Check dan even de website. Als je niks wilt missen over het evenement volg dan vooral even de Facebookpagina van het evenement.

Benieuwd naar de editie van 2021? Kijk dan hieronder de video.