IMC Weekendschool Tilburg kan bouwen op Bouwmensen

IMC Weekendschool

De eerstejaarsleerlingen (10-11 jaar) van IMC Weekendschool Tilburg begonnen zondag 28 februari met het vak Architectuur. Samen met architecten Tjeerd Timmermans en Frans van Dongen is een mooi lesprogramma opgezet.

Maar liefst drie zondagen lang ontdekken en ervaren de eerstejaars het beroep van de architect, samen met veel betrokken architecten en vrijwilligers.

Architectuur

Architecten ontwerpen prachtige en bijzondere huizen en gebouwen. ‘’Maar waar doen architecten die inspiratie toch op?’’, vroeg leerling Marwa zich voorafgaand aan het vak af. In een inspirerende omgeving, was het antwoord. Daarom kon het niet anders dan het vak Architectuur af te trappen op een bijzondere locatie. Opleidingsbedrijf Bouwmensen in Tilburg bleek hiervoor de perfecte plek.

Een mooi opleidingsbedrijf , met een enorme bouwhal waar naar hartelust kan worden gewerkt. Ideaal voor de eerste les, waar de leerlingen als echte architecten bruggen bouwen. In de ruime kantine ontwerpen de 50 leerlingen in kleine groepjes unieke bruggen met kleine baksteentjes. Dit alles gebeurt op schaal, want de leerlingen weten dat ze in de middag in de enorme bouwhal aan de slag gaan met echte bakstenen.

Bouwen

‘’Waar is het cement?’’ vraagt leerling Nashir aan Bert, die aanwezig is vanuit Bouwmensen en een groepje leerlingen begeleidt. Geen cement, maar bouwen met een enkel bakstenen en ervoor zorgen dat de brug zo stevig is dat alle leerlingen en volwassenen veilig konden oversteken, is de opdracht. Uiteraard moet er ook ‘water’ onder de brug door kunnen stromen.

De eerste bruggen worden gebouwd, echt teamwork is hier voor nodig. En o, wat zijn bakstenen stiekem zwaar. En o, wat geven ze veel stof af! Maar gelukkig is dat geen enkel probleem, de bouwhal is hiervoor gemaakt. Ontzettend trots zijn de architectenteams aan het einde van de middag, als zelfs alle volwassenen over de bruggen kunnen lopen, zonder dat deze instorten.

Opleidingsbedrijf Bouwmensen

Dankzij opleidingsbedrijf Bouwmensen, de gastdocenten en begeleiders was de aftrap van het vak Architectuur een enorm succes. Op het einde van de dag werden alleen maar negens en tienen uitgedeeld als punt voor deze dag op deze locatie. ‘’Mogen we hier volgend jaar weer komen?’’ vroeg Farion hoopvol aan Bert. ‘’Noteer het maar alvast in je agenda!’’, was zijn antwoord!

Meer informatie

Wil je meer informatie over de IMC Weekendschool of wil je meer weten over het opleidingsbedrijf Bouwemensen? Neem dan even contact op met IMC Weekendschool en zij helpen jou verder!

IMC Weekendschool