Nieuws

Zebra jong
Let op! Dit artikel is al 148 dagen oud en wellicht niet meer relevant

In de natuur bedreigd ‘Grévy zebra’ jong geboren in Safaripark Beekse Bergen

Beschuit met muisjes! Er is namelijk heuglijk nieuws vanaf de savannes van Safaripark Beekse Bergen. Daar loopt namelijk sinds kort een Grévy zebra-jong rond. Lara is het eerste veulentje van dit ras dat in de afgelopen twaalf maanden is geboren in het Hilvarenbeekse wildlifepark. 

Foto: Beekse Bergen | Mariska Vermij – van Dijk

Zebra jong Lara

Zowel moeder Melanie als Lara maken het goed. Het nieuwsgierige veulentje is druk bezig om onder het toeziend oog van haar moeder de savanne in Beekse Bergen te ontdekken. Lara is pas de derde Grévy zebra die in de afgelopen twaalf maanden in Nederland werd geboren. Safaripark Beekse Bergen is één van de drie Nederlandse dierentuinen waar deze zebrasoort te zien is.

Grévy Zebra

De Grévy zebra is een bedreigde diersoort en daarom is er een fokprogramma voor deze zebrasoort. Deze diersoort leeft alleen in Ethiopië en Kenia, en is te herkennen aan zijn dunnere strepen die niet doorlopen op de buik. In Safaripark Beekse Bergen zijn ook Grant zebra’s te zien. Deze zebrasoort wordt, ondanks het afnemende aantal, nog niet met uitsterven bedreigd. In de afgelopen twaalf maanden werden er vier Grant zebra’s geboren in de dierentuin in Hilvarenbeek.