In een paar stappen op weg naar geluk

Verloren van Duitsland, maar nog steeds kansen tegen Portugal. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze jongens alsnog doorgaan. Om jullie ook positief te stemmen hieronder onze rouwverwerkingstips.

Blijf actief
Ga niet thuis zitten sippen, maar mobiliseer je vrienden en kennissen voor een gezellig samenzijn. Speel een potje tafelvoetbal, Fifa of PES en versla zelf de Duitsers. Ventileer je frustratie op een positieve en gezellige manier.

Elimineer negatieve gevoelens
Optimisme is de sleutel tot gelukt. Je mag je niet bezig houden met het verleden, maar moet juist bezig zijn met het heden: het oplossen van het probleem. Bedenk wat jij kunt doen om Nederland zondag te laten stralen. Misschien op zoek naar een nieuwe geluksonderbroek, dit keer wel hardop het volkslied meezingen, of organiseer een sponsorborrel om met het geld de scheids om te kopen.

Kom onder de mensen
Gezelschap is het belangrijkste advies bij het verwerken van een verlies. In je eentje zal het dal alleen maar dieper worden. Wij adviseren dan ook aanstaande wedstrijd in de stad te kijken. Samen sta je immers altijd steker. En nogmaals: wij zijn positief, maar een steuntje in de rug voor Ons Oranje kan nooit kwaad.

Foto's van Nederland – Duitsland op het Oranjeplein zijn hier te zien.

 Charlotte Backx
Tekstbureau Door Lotje Getikt