Incubate Arcade: 7 dagen lang games op Incubate

Gamen met live muziek op zaterdag in De NWE Vorst

Het vooruitstrevende Incubate festival viert dit jaar haar tiende editie. Naast een uitgebreid programma van muziek en kunst, heeft de Tilburgse organisatie nu voor het eerst ook een expositie met games ingericht. Van 15 tot en met 21 september presenteert Incubate in samenwerking met Wave of Tomorrow (ism Martijn Verhallen) en zo-ii (Zuraida Buter) heel veel vernieuwende indie games die op een originele manier gebruik maken van audio en muziek in de game. De Arcade is gratis toegankelijk op 15 tot en met 21 september van 14u tot 21u. Meer info staat op www.incubate.org.

Stemgestuurd, J.S. Bach, glitch en meer
Incubate Arcade is een speelbare expositie met games en installaties die muziek en audio op bijzondere wijze benaderen. Tijdens Incubate zijn onder meer te spelen: Icefishing V (geinspireerd door glitch art en drone muziek), Soundself (een stemgestuurde game), Johann Sebastian Joust (een game zonder visuals maar met muziek van Johann Sebastian Bach), Bounden (dansgame gemaakt met een choreograaf van het Nationaal Ballet) Remembering (poëtische ontdekkingsgame op basis van geluid), Cave! Cave! Deus Videt (prijswinnende game rond Jheronimus Bosch), maar ook platformgames, puzzelgames en veel meer. Alle games zijn geselecteerd op basis van de bijzondere manier waarop er gebruik wordt gemaakt van muziek.

Incubate-Arcade1

Incubate Arcade: Music and Games
15 – 21 september, 14:00 – 21:00u
Willem II Straat 4, Tilburg
Gratis toegang
www.incubate.org 

Groot scherm gamen met live muziek in De NWE Vorst

Op zaterdag 20 september is er in De NWE Vorst een middag waarbij bezoekers van Incubate op een groot scherm van 8 bij 5 meter kunnen gamen, terwijl de makers van de soundtracks deze live bij de game maken.

15.00 – 16.00u ‘ibb and obb’ – Kettel speelt de door hem gemaakte soundtrack voor het eerst live

16.00 – 17.00u ‘Proteus’ / ‘Panoramical’ – met live soundtrack door David Kanaga, die hiervoor speciaal naar Nederland komt.

17.00 – 18.00u ‘Icefishing V’ – met live soundtrack door Nate Gallardo

Meer info over deze spellen en het volledige programma is te vinden op www.incubate.org

Incubate 2014 – 10e editie
Incubate is een stadsfestival voor grensverleggende cultuur. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt het meer dan 200 culturele voorlopers. Zo presenteert Incubate een breed programma met vooruitstrevende muziek, beeldende kunst, debat, film en theater. In een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.
De tiende editie van Incubate vindt plaats van 15 tot en met 21 september 2014 op meer dan twintig locaties in Tilburg. Van café tot kerk. Van theater tot kelder.
Meer informatie staat op www.incubate.org.

Wave of Tomorrow (WOT) laat ontwikkelingen in de kunst, (digitale) cultuur en maatschappij zien die morgen een belangrijke rol spelen: https://www.waveoftomorrow.com

zo-ii cureert en initieert events op het gebied van Playful Culture en games. https://www.zo-ii.com