Indiase boeren staan centraal in Tilburg

Indiase Boer

Vanaf maandag 18 januari staan de Indiase boeren centraal in verschillende delen van Tilburg. Het begint met een pop-uprestaurant in wijkcentrum De Poorten.

In dit pop-uprestaurant gaat chef-kok Ralph Blaakenburg van Auberge Du Bonheur zijn Indiase smaakkennis vertalen naar heerlijke gerechten. De gerechten bevatten verschillende specerijen uit India die de smaakpapillen van de in totaal 250 bezoekers zullen verassen.

Bron: Brabants Dagblad & Bonheur Horeca Groep
Foto: Flickr

Het resultaat van dit pop-uprestaurant is de georganiseerde reis van de Rabobank. In oktober hebben acht vertegenwoordigers van bedrijven en instellingen uit Tilburg de reis naar India gemaakt. Het doel van deze reis was om iedereen kennis te laten maken met de katoen boeren in India en om de boeren een betere prijs te kunnen bezorgen voor het biologische katoen.

A Night in India

Ralph Blaakenburg heeft zich in oktober een aantal keren verdiept in de Indiase keuken. Tijdens deze verdieping kwam hij erachter dat Nederlandse (thuis)koks specerijen teveel op de achtergrond gebruiken terwijl ze in India de specerijen echt laten spreken. De inspiratie heeft Ralph vastgelegd in het kookboek ‘Roots India’.

De gerechten uit dit kookboek worden vanaf vanavond voor de prijs van €35 per persoon in het pop-uprestaurant geserveerd. Het menu bestaat uit een cocktail, amuse, drie gangen diner en als afsluiter een Masala Chai Thee. Tijdens deze avonden proeven gasten de ‘echte sfeer’ van India door middel van beelden en muziek. Je kunt tot en met woensdag 20 januari in het pop-uprestaurant terecht en bij een reservering van minimaal twee personen krijgen de gasten één kookboek mee naar huis.

Samenwerking

Door de reis naar India zijn er verschillende ideeën over samenwerken ontstaan. ROC Tilburg voor mode begint met een vaste les vorm voor leerlingen waarin ze 10 weken een dagdeel gaan besteden aan het weven en borduren van katoenen dekbedden. De leerlingen gaan dit in het Textiellab van het Textielmuseum produceren. De dekbedden komen daarna op de kamers van Auberge Du Bonheur te liggen.

Naast de lessen weven en borduren van de ROC leerlingen gaan ze ook samenwerken met Fontys Academy for Creative Industries. Door de samenwerking komt het Tilburg Fashion mode event voor het grootste deel in het teken van India te staan. Het Textielmuseum gaat vanaf april zijn steentje bijdragen door een atelier in te richten met sjaals waar een Indiase print in verwerkt is.

Rabobank

Rabobank Tilburg en omstreken zijn het brein achter de reis naar India en hebben afgelopen week een nieuwe actie naar buiten gebracht. De Tilburgse kunstenaar Joris van Spaendonck heeft speciale draagtasjes ontworpen die zijn gemaakt van het katoen die de boeren in India produceren. Naast deze mooie actie zijn ze ook aan het onderzoeken om meer bedrijven in Tilburg met het katoen van de boeren uit India enthousiast te maken.

Meer informatie

Wil je gaan genieten van de Indiase sfeeren bij het pop-uprestaurant? Reserveer dan snel op het telefoonnummer 013- 54 99 600 of op het email adres anightinindia@bonheurhorecagroep.nl.