Indicia neemt online marketing en contentbureau PEP over

Online marketing en contentbureau PEP is de nieuwste versterking van het Tilburgse digital agency Indicia. De overname betekent een verdere verbreding en verdieping van Indicia’s online marketingportefeuille. De komst van PEP ligt in het verlengde van de eerdere overnames van brandingbureau Oogt en e-commerce specialist Getton door Indicia. Per oktober ’22 gaat PEP verder onder de naam Indicia. 

Complementaire dienstverlening helpt klant

Met de overname breidt Indicia het aantal digital marketeers uit. Ook impliceert de overname een impuls op het gebied van creatieve contentcreatie. Zo zijn fotografie en video aanvullende expertises die we vanaf heden in huis hebben. Hiermee verbreedt Indicia het aanbod van haar (animatie-)studio Indicia Digital Storytellers. De combinatie van digital marketingdiensten met hoogwaardige data- en tech expertise levert een zeer compleet dienstportfolio op en anticipeert op de groeiende vraag uit de markt naar creatieve content en video. Het stelt Indicia in staat als onafhankelijk (niet investor driven) full service internet agency haar belangrijkste belofte aan klanten te realiseren: Organisaties slimmer laten werken door de inzet van online oplossingen. 

Gezamenlijke projecten stevige basis voor succesvolle integratie

De overname van PEP is een logische stap in de succesvolle samenwerking van het afgelopen jaar. Indicia werd met succes door PEP ingeschakeld om een verschuivende klantvraag naar complexe it-oplossingen op te vangen. Zo ontdekten de bureaus een gedeelde match in DNA: langdurige klantrelaties, persoonlijke communicatie, liefde voor ondernemerschap en plezier en passie voor vakmanschap.  

Zowel PEP als Indicia geloven in ondernemerschap als crux voor hun scorende vermogen. “Het ondernemende vermogen van onze aandeelhouders is enorm waardevol. Met PEP-oprichter Maikel Loots krijgen we er een ondernemer bij die we bewonderen om zijn resultaat- en actiegerichtheid”, vertelt Indicia’s CEO Carlo Korssen. “Maikel gaat samen met Dennis van den Broek de directie voeren van onze online marketingafdeling Indicia Interactiv. “Samengaan met Indicia impliceert een verdere professionalisering voor onze PEP-klanten”, vult Maikel aan. “Naast een verbreding van de scope, profiteren we van certificeringen (ISO27001, CO2-prestatieladder), brede faciliteiten en een compleet employer brand.”

Klantportfolio

Indicia focust zich op slimmere sales, efficiënt werken en heldere informatievoorziening voor klanten zoals het Ministerie van Financiën, Zilveren Kruis, Vebego, Sedico, AWVN, Gemeente Eindhoven, Vesper, De Mandemakers Groep, Achmea, Fashion United, Schiphol en Superunie. PEP brengt klanten mee als Enexis, Hoppenbrouwers, Agristo, Enssieg Groep en Euretco.