Indieband Causes in november naar 013

Het talentvolle Causes staat op donderdag 5 november in Poppodium 013. Dat maakte de band vanmorgen bekend op 3FM in het radioprogramma van Giel Beelen. De indiepopband rond singer-songwriter Rupert Blackman gaat momenteel als een speer; debuutsingle ‘Teach Me How To Dance With You’ is een gigantische hit en al ruim 3.5 miljoen keer afgespeeld op Spotify.

De heren hebben ondertussen ook al een plek op Pinkpop bemachtigd terwijl het debuutalbum nog moet verschijnen. De voorverkoop is per direct gestart.

Ontdekking Causes

Causes draait om de in Nederland woonachtige Brit Rupert Blackman. Wanneer hij als straatmuzikant staat te spelen in Amsterdam, wordt hij bij toeval ontdekt door Anouk. Hij blijkt een getalenteerde liedjessmid en schrijft onder andere met en voor BLØF en Alain Clark. Als soloartiest laat de singer-songwriter horen niet alleen een goed schrijver, maar ook een zeer verdienstelijk zanger te zijn. In 2013 brengt hij zijn debuutalbum uit getiteld ‘The Lights Of Home’.

Blackman richt in 2013 Causes op. Deze indiepopband trekt direct de aandacht met de prachtige debuutsingle ‘Teach Me How To Dance With You’. Het pakkende, meeslepende nummer wordt miljoenen keren afgespeeld op Spotify en breed ondersteund door onder andere 3FM. Met producer Ian Grimble (Daughter, Mumford & Sons) werkt de groep hard aan een volwaardig debuutalbum dat binnenkort verschijnt. Ondertussen is de groep al bevestigd voor Pinkpop en stromen de zalen vol.

Nieuwe single

De nieuwe single van Causes heet ‘Walk On Water’ en is deze week verschenen. De Brits-Nederlandse groep laat hierop horen bepaald geen eendagsvlieg te zijn. Sterker nog, als dat debuut vol staat met dit soort krakers, dan kunnen we rekenen op een fantastisch album. Causes komt in november naar 013 om dat debuut waar zo reikhalzend naar uit wordt gekeken te ondersteunen.

Causes

Donderdag 5 november 2015 | aanvang 20:00 | zaal open 19:30

Tickets € 12,50 (excl. servicekosten) | Jupiler Zaal | Voorverkoop start per direct 013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl