Indierock band NORE: “Het is supervet dat we nu écht mogen optreden bij Poppodium 013”

Nadat vorig jaar zes conservatoria in Nederland de handen ineen sloegen, ontstond PopCollegeTour. Tijdens dit evenement trekken geselecteerde bands in één week van poppodium naar poppodium om zich te presenteren aan nieuw publiek. Vanuit de Fontys Rockacademie is de indierock band NORE uitgekozen. Wij spraken Tessa Meester, oprichtster van de band, over optreden, muziek en over de PopCollegeTour.

Het is deze ochtend rustig bij RAW. Tessa kiest een tafeltje uit bij het raam en bestelt een gemberthee. “Om aangenomen te worden op de Rockacademie moest ik eerst auditie doen. Ik wil dit al sinds dat ik vijftien jaar oud ben. Ik was écht nog een broekie en vond het retespannend. Uiteindelijk ben ik aangenomen op de opleiding Songwriting en is alles goed gekomen.”

Professionals én vrienden

Naast Tessa, bestaat de band uit Jeremy Koetsier, Jon Reintjens, Julian Weijers en Sven Lijssen. “We zijn een mooie mix van professionals én vrienden. Eigenlijk zijn we vijf mensen die getrouwd met elkaar lijken te zijn. We leven ons leven samen en gaan overal samen naartoe”, lacht Tessa. “Toen we hoorden dat de docent-commissie ons had geselecteerd voor de PopCollegeTour waren we ontzettend blij. Om nu écht bij Poppodium 013 te mogen optreden, dat is supervet.”

Existentieel randje

NORE maakt indierock muziek met een existentieel randje: “Met onze songteksten willen we onderwerpen aansnijden waar normaal niet echt over gepraat wordt. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als mentale gezondheid. Met onze muziek willen we je laten nadenken over wie je bent.” Haar nummers schrijft Tessa vaak in haar eentje op haar kamer: “Zo’n nummer klinkt natuurlijk heel anders als er ineens drums en een synthesizer bijkomen. Het is zo vet om je creativiteit tot leven te horen komen.”

Klaar voor 013

Ondertussen is de band druk bezig met de voorbereidingen voor de PopCollegeTour. “We hebben ons setje van twintig minuten klaar. Alle bangers staan erop. Ook het lichtplan en andere technische dingen zijn klaar. We beginnen ons optreden in 013 met het nummer Telescope, waarmee we veel emotie in de show brengen. Ons nieuwe nummer spelen we ergens halverwege. Ik wil graag aan heel Tilburg laten weten dat iedereen welkom is op 20 maart. Entree is zelfs gratis!”

Geen eendagsvlieg

Op de vraag welke dromen Tessa heeft voor NORE, heeft ze snel een antwoord: “Ik zou heel graag over vijf jaar nog steeds bestaan als band. We willen met NORE een duurzame band zijn, geen eendagsvlieg. We zouden het heel tof vinden om op een festival als Sziget te mogen spelen. Of iets dichter bij huis op Best Kept Secret Festival.”

Meer informatie

Op maandag 20 maart vindt de PopCollegeTour plaats bij Poppodium013. Wil jij graag meer weten over NORE? Klik dan hier of volg de muzikanten op Instagram. Wil jij meer informatie over de PopCollegeTour? Klik dan hier.