Informatieavond Tilburg University voor ouders van studiekiezers

Tilburg University organiseert op donderdag 15 januari een speciale informatieavond voor ouders van studiekiezers. Er is informatie over o.a.studiekosten, keuzeproces en studiebegeleiding. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen.

Studiekiezers hebben veel verschillende mogelijkheden om zich op een vervolgstudie te oriënteren.
Naast websites van onderwijsinstellingen, open dagen en voorlichtingsmomenten op de eigen middelbare school, is gebleken dat de mening van ouders tijdens de oriëntatiefase door de jonge studiekiezers zeer gewaardeerd wordt. Omdat ouders vaak andere vragen hebben dan scholieren, organiseert Tilburg University speciaal voor ouders een informatieavond waar deze vragen beantwoord zullen worden.

Programma
Het programma van de avond start om 19:00 uur met een presentatie van Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarktvraagstukken (bekend van o.a. de Startersbeurs), waarin het behalen van een universitair diploma in relatie tot de arbeidsmarkt centraal staat. Wij bieden u daarnaast de keuze om twee deelsessies te volgen. Hier kunt u o.a. informatie krijgen over studiefinanciering door DUO, over matching & selectie, over studeren in het wetenschappelijk onderwijs en over de rol van de ouders in het studiekeuzeproces. Op onze informatiemarkt kunt u vragen stellen aan studieadviseurs van de verschillende opleidingen. Bent u benieuwd hoe studenten hun studie aan Tilburg University ervaren? Ook zij zijn op de markt aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Deelnemen?
Deelname aan deze informatieavond op donderdag 15 januari is gratis. U dient zich echter wel vooraf in te schrijven via www.tilburguniversity.edu/ouderavond. U vindt hier ook alle informatie over de deelsessies. Via het inschrijfformulier kunt u tevens uw voorkeur voor een deelsessie aangeven.