Nieuws

inloophuis midden-brabant
Let op! Dit artikel is al 1275 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Inloophuis Midden-Brabant viert vijfjarig bestaan

Inloophuis Midden-Brabant is een vrijwilligersorganisatie die steun biedt aan iedereen die kanker heeft of heeft gehad en hun naasten. Het inloophuis bestaat op 10 november vijf jaar en dit wordt op 9 november gevierd.

Karin Bruers en Nol Havens, ambassadeurs van de organisatie, treden deze dag op met hun theatershow Bruers haalt uit voor alle vrijwilligers als dank voor hun inzet.

Het begon met een droom

Vijf jaar geleden begon het met een droom. Het was een lang gekoesterde wens van initiatiefneemster Mirjam Boogaarts om iets te doen voor mensen met kanker. Als verpleegkundig specialist oncologie kwam erachter dat patiënten niet alleen medische informatie en behandeling zochten. “Ik merkte dat veel mensen behoefte hebben aan lotgenotencontact”, vertelt Bogaarts. “Maar daar was op dat moment eigenlijk niks voor georganiseerd. We hadden de beste specialisten in huis, het Verbeeten Instituut om de hoek, maar sociale steun was er niet. Dat vond ik vreemd.”

Van woonhuis naar inloophuis

Door de verhuizing naar een ruim woonhuis met mogelijkheden aan het Wilhelminapark in Tilburg ziet Mirjam haar kans schoon. Ze weet haar man ervan te overtuigen om met het gezin op de bovenverdieping te gaan wonen. En om van de benedenverdieping een ontmoetingsplek te maken voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten. Dat werd Inloophuis Midden-Brabant. Vanaf de eerste dag wordt het huis goed bezocht. Mensen kunnen er terecht voor diverse workshops, informatie en gesprekken.

Vijfjarig bestaan

Op 10 november 2012 opende Inloophuis Midden-Brabant voor het eerst haar deuren met enkele vrijwilligers die als gastvrouw de bezoekers ontvingen. Nu, vijf jaar later, zijn er vijfentwintig gastvrouwen, tientallen workshopleiders en andere vrijwilligers bij de organisatie betrokken. Maryse van der Steen werkt als coördinator bij het inloophuis. Zij vertelt: “Het Inloophuis draait inmiddels echt als een geoliede machine. De organisatie van activiteiten en onze woonkamer die voor iedereen open staat, zorgen voor een bijzonder contact tussen mensen.”

Ambassadeurs en sponsors

Inloophuis Midden-Brabant ontvangt geen subsidie en moet het dus hebben van sponsors en donateurs. “Zonder onze vrijwilligers, onze sponsors en donateurs zou het inloophuis morgen moeten sluiten”, vertelt Mirjam Boogaarts. “En dat geldt ook voor onze ambassadeurs natuurlijk”, voegt ze eraan toe. “Ik ben er heel trots op dat we zelf onze broek kunnen ophouden, want dat is niet makkelijk. Dus als particulieren of bedrijven nog op zoek zijn naar een goed doel, dan laat ze maar bellen!”

 

Reageer op dit bericht