Inlooppunt Reeshof Centrum Jeugd en Gezin Tilburg opent op 18 oktober

Zondag 18 oktober opent het nieuwe inlooppunt Reeshof van het Centrum Jeugd en Gezin Tilburg in wijkcentrum Heyhoef haar deuren. Bij het inlooppunt kunnen gezinnen terecht met al hun vragen over opvoeden en opgroeien. Op zondagmiddag 18 oktober is er van 12 tot 16 uur een open dag, tegelijk met de open dag van wijkcentrum De Heyhoef.

Open dag
Tijdens de open dag zijn er vier workshops, over de volgende onderwerpen:
• Positief opvoeden, van 12.00 tot 12.45 uur, voor ouders Ouders krijgen aan de hand van praktijkvoorbeelden een toelichting op de basisprincipes van Triple P, een positief pedagogisch programma. Ook zijn er praktische tips en oefeningen om de basisprincipes toe te passen.

• Gezonde voeding, van 13.00 tot 13.45 uur, voor kinderen (en ouders)
Wat is gezonde voeding en wat niet? Diverse spelletjes zetten kinderen (en hun ouders) aan het denken over gezonde voeding.

• Communiceren met je puber, van 14.00 tot 14.45 uur, voor ouders
De puberteit brengt veel veranderingen met zich mee, zowel lichamelijk als sociaal-emotioneel. Ouders en jongeren worstelen beide met een veranderende positie ten opzichte van elkaar. Tijdens deze workshop wisselen ouders ervaringen uit en krijgen zij (opvoed)tips.

• Het belang van buitenspelen, van 15.00 tot 15.45 uur, voor kinderen (en ouders)
Buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom gaan we 18 oktober samen buitenspelen! Kinderen (en hun ouders) kunnen meedoen aan vier spelen die de sociaal emotionele, verstandelijke, motorische en taalontwikkeling stimuleren. Ouders krijgen informatie mee over buitenspelen.

Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden voor de workshops maar kunnen gewoon binnenlopen (vol is vol!). Ook inwoners die gewoon een kijkje willen nemen of informatie willen, zijn van harte welkom. Voor de kinderen is er een kleurwedstrijd, bij deelname ontvangen zij een leuke attentie.

Openingstijden inlooppunt
Ouders en jongeren kunnen zonder afspraak binnenlopen bij het inlooppunt. Pedagogische adviseurs van het Centrum Jeugd en Gezin staan hen graag te woord. Het inlooppunt Reeshof is gevestigd op de eerste etage van wijkcentrum De Heyhoef aan de Kerkenbosplaats 1. Vanaf 19 oktober is het inlooppunt open op dinsdag- en woensdagochtend van 8.30 tot 11.30 uur en op donderdag van 13.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie en vragen ook op de website of neem contact op via het (gratis) telefoonnummer: www.jeugdengezintilburg.nl, 0800- 3 65 65 65. Centrum Jeugd en Gezin Tilburg Bij het Centrum Jeugd en Gezin Tilburg kunnen gezinnen en professionals terecht voor alle  vragen en hulp op het gebied van opvoeden en opgroeien. In het centrum werken verschillende organisaties op het gebied van jeugd(gezondheids)zorg, onderwijs en welzijn samen. Zij spannen zich in om vragen en problemen op samenhangende wijze aan te pakken, samen met ouders/verzorgers, kinderen en jongeren. Het centrale kantoor van het Centrum Jeugd en Gezin Tilburg is gevestigd aan de Ringbaan West 227 (ingang burgemeester Suijsstraat). De komende periode komen er meer inlooppunten in verschillende Tilburgse wijken.