Innovatienetwerk Jeugd wint Social Innovation Award 2015

Innovatienetwerk Jeugd van de regio Hart van Brabant heeft afgelopen vrijdag tijdens de European Social Innovation Week de Social Innovation Award gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een organisatie of initiatief dat een toonbeeld van succesvolle Social Innovation is. De award werd dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. De prijswinnaars ontvingen de award uit handen van Burgemeester Noordanus.

Innovatienetwerk Jeugd

Innovatienetwerk Jeugd regio Hart van Brabant is een netwerk waarin professionals van diverse organisaties, betrokken ouders, ondernemers en actieve jongeren, zelf bepalen– met behulp van deskundigen – met welke hulp zij geholpen zijn. Volgens de jury is deze nieuwe aanpak een mooi voorbeeld van instituties die aan het transformeren zijn. De samenwerking tussen burgers, professionals, marktpartijen en gemeenten wordt als indrukwekkend bestempeld. Innovatienetwerk Jeugd wint onder andere lidmaatschap tot de Social Innovation Award Academy, een co-werkplek op het MCSI voor 6 maanden en gebruik van de Social Media Desk van INDICIA.

Genomineerden uit het hele land

Andere genomineerden waren de open source boerderij van de PietvanMeintjeshoeve (runner-up), NL voor elkaar, Talent Base en Doorn Social. Inzendingen voor de award waren afkomstig uit het hele land. Winnaars van de award vormen samen de Social Innovation Academy. Zij komen regelmatig samen om de ontwikkelingen in hun innovatie te bespreken en te bekijken hoe werken aan Social Innovation verder versterkt kan worden. De uitreiking van de Social Innovation Award vond plaats in het kader van de European Social Innovation Week 2015 (ESIW).