Inschrijving Hart van Brabantloop geopend

De inschrijving van de Hart van Brabantloop is weer geopend. Op 27 september 2014 zal de 31e editie van de estafetteloop door het prachtige Brabant van start gaan. De loop is inmiddels uitgegroeid tot ruim 1500 deelnemers uit het hele land en is, met afstanden van 3 tot 10 kilometer per etappe, geschikt voor zowel beginner als gevorderde.

Estafetteloop

De 105 kilometer lange estafette start in alle vroegte op de campus van Tilburg University en loopt door de omliggende gemeenten Oirschot, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Loon op Zand en Haaren. De lopers finishen ’s avonds wederom op de universiteitscampus. Een ploeg bestaat uit 15 lopers, die elk een afstand afleggen variërend van 3 tot 10 kilometer. Ieder jaar nemen ruim 1500 enthousiastelingen vanuit heel Nederland deel aan dit evenement. Naast deelname aan het algemeen klassement, is het ook mogelijk om als bedrijventeam, studententeam of fietsteam te starten.

Goede Doel

Om dit jaar de maatschappelijke bijdrage van het evenement extra onder de aandacht te brengen is het goede doel Serve the City Tilburg aan de Hart van Brabantloop gekoppeld. Net als Serve the City wil de Hart van Brabantloop een steentje bij dragen aan (een beter) tilburg. De studenten achter Serve the City zijn ervan overtuigd dat studenten in Tilburg een bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van de inwoners van Tilburg. Serve the City Tilburg wil studenten inspireren om zich in te zetten voor een ander. Zij willen studenten bewust maken van de noden in de stad en daarnaast de mogelijkheid bieden om samen met anderen een verschil te maken.

Inschrijven

Enthousiaste hardlopers die mee willen doen aan de 31e editie van de Hart van Brabantloop kunnen zich inschrijven met hun ploeg. Om aan de Hart van Brabantloop deel te nemen hoef je echt geen ervaren loper te zijn. Een beetje doorzettingsvermogen en veel enthousiasme zijn genoeg voor een geslaagde dag. Ook voor en na de loop is het mogelijk om te genieten van de Brabantse gezelligheid. Zo is er de mogelijkheid om te overnachten, mee te eten en na de loop is er ruimte voor een drankje tijdens het feest op het Tilburg University Sports Center.

Voor meer informatie www.hartvanbrabantloop.nl of hartvanbrabantloop@gmail.com.