Inschrijving Swim to Fight Cancer Tilburg van start

De inschrijving voor Swim to Fight Cancer Tilburg – dat op 23 juni 2024 plaatsvindt in de Tilburgse Piushaven – is geopend. Het is de vierde keer dat het evenement op het programma staat in onze stad. Vanaf vrijdag 1 december kunnen kinderen, volwassenen en bedrijventeams zich via de website aanmelden om deel te nemen. Tijd om donaties te verzamelen voor baanbrekend kankeronderzoek dus. Tijdens deze editie wordt er tevens €10.000,- gedoneerd aan de afdeling oncologie van het ETZ. Lees verder. 

Vroege inschrijvers worden beloond met korting op hun inschrijfgeld via de Early Duck actie. Volwassenen betalen in plaats van het reguliere inschrijfgeld van €49,- tot 1 februari 2024 €39,-. Voor kinderen is het tarief geen €15,-, maar €10,- tot hierboven genoemde datum. Inschrijfgelden worden benut voor het organiseren van het evenement, zodat alle donaties van de zwemmers volledig naar kankeronderzoek en het lokale goede doel gaan.

Programma op de kade

De eerste details en nieuwe elementen van het evenement zijn al bekendgemaakt tijdens de officiële kick-off van een nieuw Swim-jaar. Zo komt er een Swimhouse aan de kade waar de zwemmers worden gehuldigd. En er is een extra uitdaging, want de zwemafstand van 4 kilometer is toegevoegd. De komende maanden wordt het programma verder ingevuld.

Over Swim To Fight Cancer 2024

Het doel van elke Swim to Fight Cancer is helder: zoveel mogelijk geld ophalen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Meedoen kan van jong tot oud: volwassenen (individueel of in teams) zwemmen 1, 2 en voor het eerst ook 4 kilometer. Kinderen kiezen tussen 250, 500 en 1000 meter. Ook neemt er traditiegetrouw een team van Amarant deel. Inschrijven kan individueel maar ook als team, bijvoorbeeld als bedrijventeam of scholenteam. Deelnemers krijgen hun eigen actiepagina, waarop ze kunnen vermelden waarom ze meedoen. Sinds de start van Swim to Fight Cancer Tilburg zijn er in de drie voorgaande edities al indrukwekkende bedragen opgehaald, met een totaal van meer € 600.000,-. Dat maakt het event tot een van de succesvolste fondsenwervingsevents in de regio Midden-Brabant.

Check deze website voor meer informatie.