Nieuws

Vrijwilligersprijzen
Let op! Dit artikel is al 247 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Inschrijving Tilburgse vrijwilligersprijzen 2020 geopend

De inschrijving voor de verkiezing van de Tilburgse Vrijwilligersprijzen 2020 is geopend. Op www.vrijwilligerstilburg.nl kunnen belangstellenden een vrijwilliger, een groep vrijwilligers, een vrijwilligersproject of een vrijwilligersorganisatie uit de gemeente Tilburg voordragen. De inzendingen moeten uiterlijk vrijdag 23 oktober bij Vrijwilligers Tilburg binnen zijn; de winnaars worden op maandag 7 december bekendgemaakt. Ook is er dit jaar weer een speciale Jongerenvrijwilligersprijs.

De Tilburgse Vrijwilligersprijzen zijn een initiatief van Gemeente Tilburg en ContourdeTwern, in nauwe samenwerking met Rabobank Tilburg en omstreken, Interpolis en het Brabants Dagblad.

Nominaties

Rolph Dols, wethouder zorg en welzijn: “Het blijft bijzonder om te zien hoeveel mensen zich in onze gemeente belangeloos inzetten voor hun medemens en/of de maatschappij. En dat vaak al jarenlang. Zonder al die vrijwilligers zouden veel ouderen vereenzamen, nieuwkomers in ons stad de taal niet leren en sportverenigingen niet kunnen bestaan. In coronatijd zijn de kracht en creativiteit van vrijwilligers extra duidelijk geworden. Niet alleen de Vrijwilligersprijzen maar ook de nominatie van vrijwilligers is een manier om deze mensen te erkennen en te bedanken. We hopen daarom op heel veel mooie voordrachten want er zijn ongelooflijk veel mensen die met hun inzet als vrijwilliger het verschil maken.”

Uitreiking maandag 7 december

Uit alle inzendingen selecteert een deskundige jury – met daarin wethouder Rolph Dols, directeur|bestuurder Gon Mevis van ContourdeTwern, de prijswinnaars van 2019 en afgevaardigden van Rabobank Tilburg en omstreken, Interpolis en Brabants Dagblad – een shortlist van drie vrijwilligers en drie organisaties. Deze genomineerden worden zaterdag 7 november bekendgemaakt in het Brabants Dagblad. Daarna kunnen alle inwoners uit Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout eenmaal hun stem uitbrengen op de genomineerde vrijwilligers en/of vrijwilligersorganisaties. Op maandag 7 december, de Nationale Dag van de Vrijwilliger, worden de winnaars tijdens een feestelijke uitreiking bekendgemaakt.

Jongerenvrijwilligersprijs 

Om vrijwilligerswerk onder jongeren te stimuleren, reikt de organisatie ook dit jaar de Jongerenvrijwilligersprijs uit. Voorgedragen vrijwilligers in de leeftijd tot 22 jaar komen automatisch in aanmerking voor deze prijs. De jury bepaalt wie de Jonge Vrijwilliger van het jaar 2020 wordt. De winnaar wordt op zaterdag 14 november bekendgemaakt in het Brabants Dagblad.

Kijk voor meer informatie op www.vrijwilligerstilburg.nl.