Inschrijving Verbeeten Challenge geopend vanaf 1 december: “Samen tegen kanker!”

De negende editie van de Verbeeten Challenge vindt plaats op zondag 21 april. Schrijf je in vanaf 1 december en doe mee aan dit sportieve evenement. Recreatief of sportief, individueel of als team. Iedereen kan aan dit evenement meedoen. Samen sportief tegen kanker!

De Verbeeten Challenge is meer dan alleen een sportief evenement. Het is dé dag waarop we in Tilburg gedenken, vieren, lachen, vechten en een traan kunnen laten rollen. Dit jaar vindt het evenement voor de achtste keer plaats in Tilburg, voor de derde keer op het Olympiaplein. Je hoeft geen ijzersterke conditie te hebben, iedereen kan meedoen. Wandelen, hardlopen, rennen en skaten. Schrijf je in voor één van de sportieve uitdagingen, laat je sponsoren en dan zorgen we voor een onvergetelijke dag op zondag 21 april.

Hypersight

Alle opbrengsten van de Verbeeten Challenge gaan naar onderzoek voor betere zorg voor mensen met kanker en hun familie en vrienden. Dit jaar is het doel HyperSight, waarmee longtumoren nauwkeuriger en doeltreffer bestraald worden. Instituut Verbeeten voert dit onderzoek uit.

“Op longtumoren is goede beeldvorming lastig, omdat de longen bewegen tijdens het ademen. Met online adaptieve radiotherapie kunnen we de nauwkeurigheid van de bestraling verbeteren, maar dan hebben we wel HyperSight nodig om de dosis dagelijks nauwkeurig te berekenen. Ik ben ontzettend dankbaar dat de Verbeeten Challenge er is en ook dit jaar Insituut Verbeeten steunt!”, zegt Ed Rutters, bestuurder van Instituut Verbeeten.

Verbeeten Challenge 2023

De vorige editie van de Verbeeten Challenge was een enorm succes met veel enthousiaste deelnemers en een toporganisatie. Vorig jaar ging het opgehaalde geld naar de HyperArc-techniek, een techniek waarbij de stralingsdosis in het normale hersenweefsel minder wordt. Zo kunnen er meer tumoren in het hersenweefsel bestraald worden. Er werd maar liefst €126.727,- opgehaald!

Inschrijven

De inschrijving is geopend vanaf 1 december. Doe mee in de strijd tegen kanker. Schrijf je in voor de Verbeeten Challenge, laat je sponsoren en maak er een onvergetelijke dag van. Samen sportief tegen kanker!

Voor meer informatie over Instituut Verbeeten en de Verbeeten Challenge klik je hier!