logo

Inschrijving zeventiende editie Beursvloer Tilburg geopend

beursvloer tilburg

Beursvloer Tilburg beleeft op dinsdag 11 oktober alweer de zeventiende editie in het Koning Willem II stadion in Tilburg. Op Beursvloer Tilburg worden wensen van stichtingen en verenigingen gratis gematcht met een aanbod vanuit het bedrijfsleven. Zowel bedrijven die hun producten en diensten willen aanbieden als maatschappelijke organisaties met een specifieke wens kunnen zich gratis aanmelden voor Beursvloer Tilburg via de website of via Albert Rusch (013 583 99 99). Inmiddels hebben zich al meer dan honderd bedrijven en organisaties ingeschreven voor de editie van 2022. 

Bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties helpen elkaar

Projectleider Albert Rusch van ContourdeTwern is vanaf het begin betrokken bij dit initiatief waar inmiddels jaarlijks meer dan tweehonderd bedrijven en maatschappelijke organisaties op afkomen. “Het succes zit ‘m vooral in het streven naar een win-winsituatie. Deelname aan Beursvloer Tilburg levert namelijk zowel zakelijk als maatschappelijk rendement op. Winst voor het bedrijf én voor de samenleving. Maatschappelijk betrokken ondernemen noemen we dat. Maar de maatschappelijke organisaties doen ook een tegenprestatie. Deze match wordt vervolgens bekrachtigd door een notaris.”

Bedrijven bepalen zelf wat ze aanbieden en aan wie ze dit verhandelen. Rusch: “Dat is voor een groot deel de sleutel tot het succes. Met uitzondering van geld kunnen bedrijven namelijk alles aanbieden: hun core business, meubilair dat over is, of computers die ze niet meer gebruiken. Tijdens Beursvloer Tilburg bepalen ze vervolgens bij welke vereniging of stichting zij een goed gevoel hebben en wie ze de match gunnen. Ook de tegenprestatie of een mogelijke zakelijke samenwerking speelt hierbij vaak een rol.”

Een mooi voorbeeld van een eerdere Beursvloer is dat Bonheur Horeca Groep de vrijwilligers van de EHBO en hun partners een geheel verzorgde eindejaarsborrel aanbood. Als tegenprestatie zetten de EHBO’ers zich in op de evenementen van Bonheur Horeca Groep. Beide partijen waren enorm blij met deze prachtige deal. “Aan deze tegenprestatie hebben we daadwerkelijk iets”, zegt Nicky Foesenek van Bonheur Horeca Groep.

Komende editie

De eerstvolgende Beursvloer Tilburg is op dinsdag 11 oktober van 15.00 – 17.00 uur in het Koning Willem II stadion. Albert Rusch: “Dat lijkt ver weg maar inmiddels stromen de aanmeldingen. Uiteraard hopen we ook dit jaar weer op vele aanmeldingen van bedrijven en maatschappelijke organisaties. Deelname is gratis en je hoeft geen stand in te richten, dus het kost je weinig voorbereidingstijd.”

Meer informatie over het evenement vind je op de website.