Inschrijvingen 10e PUURloop starten 2 maart

PUURloop

Maandag 2 maart starten de inschrijvingen voor de 10e editie van de PUURloop op de terreinen van Abdij Koningshoeven.  Dit jaar krijgt het voor het eerst ook een wandeltocht. Die zal plaatsvinden op vrijdagmiddag 15 mei. De wandeltocht is 5 km lang. Het hardlopen vindt plaats op zaterdag 16 mei en daarbij kan gekozen worden uit 5, 10 of 15 km. Inschrijven voor beide onderdelen kan vanaf maandag 2 maart 20.00 uur online.

PUURloop shirt

Nog een bijzonderheid is dat alle deelnemers die  – naast het inschrijfgeld van 12,50 euro – 5 euro of meer extra doneren in  het kader van het 10-jarig jubileum, een speciaal PUURloop jubileumshirt ontvangen. De stichting Tilburg Ten Miles neemt de kostprijs van dat shirt voor haar  rekening, zodat de kosten niet af gaan van de donatie voor het goede doel. Dat blijft immers – zoals steeds de afgelopen 10 jaar – het hoofddoel van het loopevenement.

Favela’s

Dit jaar gaat de opbrengst naar een project in een van de favela’s (krottenwijken) van Rio de Janeiro. Daar zijn de overlevingskansen voor kinderen vaak lastig door criminaliteit en zorgwekkende leefomstandigheden.  Broeder Isaac, prior  van de abdij gemeenschap bracht vorig jaar een bezoek aan deze favela en toonde zich geschokt door de omstandigheden die hij daar aantrof. De keuze voor het goede doel PUURloop 2020 was daarmee snel gemaakt.

Inschrijving

Wie wil deelnemen moet maandag 2 maart om 20.00 uur standby staan. De inschrijving voor dit bijzondere evenement gaat dan van start. Er zijn in de verkoop  300 kaarten voor het wandelen (op vrijdag) en 300 kaarten  voor het hardlopen (op zaterdag). Het zijn twee aparte inschrijfmodules. De ervaring leert dat het evenement snel volloopt.

De ronde van ruim 5 kilometer die gewandeld (vrijdag) of hard gelopen (zaterdag) wordt voert over zeer gevarieerd terrein binnen het grondgebied van de abdij Koningshoeven van de Trappisten. De Stichting Tilburg Ten Miles tekent samen met de abdij voor de organisatie.