Inschrijvingen geopend voor Summerschool bij Vincents Tekenlokaal

Summerschool

Vincents Tekenlokaal in het centrum van Tilburg organiseert in augustus een Summerschool, waarbij 3D tekenen centraal staat. De zes workshops worden gegeven op woensdag- en vrijdagmiddag en hebben per week een eigen thema: one-line-drawing, do the wave en 3Drawing.

De Summerschool is voor jongeren van acht tot en met veertien jaar. Geen nood dus voor degenen die niet op vakantie gaan! De Summerschool geeft het gevoel er even helemaal uit te zijn.

One-line-drawing

Op 3 en 5 augustus draait alles om one-line-drawing. Op woensdag 3 augustus leert Janita Vroomen de deelnemers hoe je in de ruimte een tekening maakt met ijzerdraad. Vrijdag 5 augustus traint Chiel Janssen de deelnemers om op het digitale tekenscherm de pen niet los te laten. Tekenen met echt maar één lijn!

Do the wave

Tijdens de workshop op woensdag 10 augustus wordt met stroken papier in de ruimte ‘getekend’. De stroken worden rechtop gezet, gekruld, aan elkaar vastgemaakt en zo ontstaan golven. Heel anders gaat het eraan toe op vrijdag 12 augustus, als het digitale tekenvel geheel wordt gevuld met ‘doodle art’.

3Drawing

Hoe wordt een 3D tekening gemaakt? Op 17 augustus wordt dat duidelijk. Iedereen maakt een eigen 3D bril en gaat op papier aan de slag met het maken van een tekening die in 3D te zien is. Vrijdag 19 augustus wordt er geen bril gemaakt, maar op de computer wel zo getekend, dat met een 3D bril diepte te zien is.

Meedoen kan al voor €5,- per keer of € 7,50 voor twee workshops (maximaal tien deelnemers per middag). De workshops beginnen om 13.30 en eindigen om 15.30 uur. Opgeven voor meerdere workshops kan uiteraard, zelfs voor alle zes! Inschrijven kan via een mail aan boekingen@vincentstekenlokaal.nl, onder vermelding van ‘Summerschool’, met daarbij precies om welke datum het gaat. Meer informatie over de Summerschool vind je op de website van Vincents Tekenlokaal.