Nieuws

Theaters Tilburg Kamerata Zuid
Let op! Dit artikel is al 196 dagen oud en wellicht niet meer relevant

Nieuwe toffe samenwerking voor Theaters Tilburg met orkest Kamerata Zuid

Theaters Tilburg zit niet stil ondanks het feit dat de deuren helaas gesloten zijn! Waar we eerder deze week al schreven over kunstenaar Atilla die de theaters overneemt met een tof kunstproject, is er weer nieuws vanuit de theaters. Er is namelijk een mooie samenwerking ondertekend tussen Theaters Tilburg en Orkest Kamerata Zuid. Waar zij al eerder een samenwerking hadden, gaan de twee nu intensiever samenwerken. Hierbij kunnen we denken aan ontwikkeling van muzikale producties, programmering en publieksbereik.

Fotografie: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Kamerata Zuid speelt met klassiek

Stichting Kamerata Zuid is een orkest, opgericht in 2016 door Tilburgse dirigent Frank Adams en muziekliefhebber Niels Verweij. Onder de slogan ‘Kamerata Zuid speelt met klassiek’ timmert dit orkest flink aan de weg. De samenwerking met theaters Tilburg was er al: zo is de concertzaal de vaste thuisbasis waar het orkest repeteert en nieuwe producties ontwikkeld. Ook wordt er dit jaar voor de vierde keer de Young Classical Talent Award georganiseerd, een gezamenlijk educatieproject en talentenwedstrijd in samenwerking met Tilburgse middelbare scholen.

Kleurrijke concertzaal

Theaters Tilburg biedt zowel in de concertzaal, als in de schouwburg en de studio een uitgebreid muziekprogramma aan. Bestaande uit theaterconcerten, pop, jazz en klassieke muziek. Met Kamerata Zuid heeft de concertzaal een huisorkest dat graag de verbinding aangaat met andere genres en klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breed publiek. Hiermee draagt het orkest bij aan het gevarieerde aanbod van de concertzaal. Het orkest zal per seizoen tenminste twee concerten in Tilburg brengen met diverse artiesten zoals Jett Rebel, Anneke van Giersbergen en pianiste Iris Hond. Ook staan per seizoen twee bijzondere projecten in de concertzaal zoals de talentenwedstrijd Young Classical Talent.

Meer informatie

Wil jij meer weten over Theaters Tilburg? Bekijk dan de website.

Meer lezen over Theaters Tilburg? Bekijk dan deze artikelen.

Meer weten over Kamerata Zuid? Check dan de website.