International Adam Nemec naar Willem II

Nemec

Willem II versterkt zich op de laatste dag van de transfermarkt met de Slowaak Adam Nemec. Adam Nemec is een 29-jarige spits die onder contract stond bij New York City FC. Daartegenover staat de verhuur van Justin Mathieu aan Go Ahead Eagles en het vertrek van Wiljan Pluim.

Adam Nemec

De Slowaaks international tekent in Tilburg een contract voor één jaar. Op dit moment zit hij bij de Slowaakse nationale ploeg voor de EK kwalificatiewedstrijden tegen Spanje en Oekraïne.

De 1.90 meter lange aanvaller debuteerde in 2006 voor de nationale ploeg van Slowakije en heeft inmiddels 16 interlands achter zijn naam staan, waarin hij 3 keer scoorde. In clubverband kwam hij uit voor MSK Zilina , FC Erzgebirge Aue , KRC Genk, 1. FC Kaiserslautern, FC Ingolstadt 04, 1. FC Union Berlin en New York City FC. Hij speelde 256 officiële wedstrijden en scoorde hierin 56 keer.

Justin Mathieu

Justin Mathieu wordt voor het resterende seizoen verhuurd aan Go Ahead Eagles. De talentvolle aanvaller kwam vorig jaar op huurbasis uit voor FC Oss maar speelde dit seizoen in alle duels van de Tricolores mee. Willem II heeft een optie bedongen om het aflopende contract van de 19-jarige Mathieu te verlengen.

Wiljan Pluim

Wiljan Pluim heeft zijn contract bij Willem II ontbonden. De 26-jarige middenvelder maakte begin februari de overstap van Roda JC naar Tilburg en kwam in 8 duels in actie.

Interlandweek

Aankomend weekend wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie vanwege de interlandweek. Het Nederlands Elftal speelt de super belangrijke kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september). De nieuwe spits Nemec neemt het met Slowakije op tegen Spanje (5 september) en Oekraïne (8 september).

De volgende wedstrijd van Willem II is op 13 september. De Tricolores nemen het dan op tegen Feyenoord in De Kuip in Rotterdam.