Interview met Kluun tijdens Book Store Day bij Gianotten Mutsaers

BOOKSTOREDAY gianotten mutsaers

Zaterdag 12 september vindt de vierde Nederlandse editie van Bookstore Day plaats. Van de 150 zelfstandige boekwinkels, heeft Gianotten Mutsaers een speciaal programma samengesteld.

Book Store Day is een Engelse traditie die een paar jaar geleden is overgewaaid naar Nederland. Gianotten Mutsaers vindt de boekhandels belangrijk, net zoals de theaters, de concertzalen en de bioscopen. Het verhoogt de leefbaarheid in de stad. Daarom vieren zij ieder jaar Book Store Day. Deze dag verrassen zij hun bezoekers met speciale activiteiten en speciale boekaanbiedingen.

Programma

Het Food Atelier, de gezondste afhaalwinkel van Tilburg, is van 12 tot 14 uur in de boekwinkel met een proeverij. Manon kookt iedere dag de heerlijkste vegagerechten in haar winkel in de Stationsstraat.

Van 14 tot 16 uur is Riëtte geeft Vorm in de winkel met haar naaimachine. Zij maakt ter plekke kleine kunstwerkjes van ‘Tilburgse’ ansichtkaarten.

Oud-Tilburger Kluun heeft net een nieuwe roman: Familieopstelling. Stijn van Diepen (Komt een vrouw bij de dokter) is terug: 55 jaar oud, maar niet veel wijzer. Hij besluit op zoek te gaan naar zichzelf, zijn roots en de Ware. Nu echt.

Kluun is om 14 uur bij Gianotten Mutsaers, hij wordt geïnterviewd door Joyce van der Horst.

Een vertaling kan een roman maken of breken, toch staan we er zelden bij stil. Ton Heuvelmans is een specialist in literair vertaalwerk vanuit het Engels en heeft zo’n 150 vertalingen op zijn naam staan, waaronder Trainspotting en De waterdanser. Ton is geboren Tilburger maar woont al jaren in Groningen. Tussen 15 en 16 uur geeft Ton een lezing over zijn vertaalwerk.

Voor de lezing van Ton Heuvelmans en de meet&greet met Kluun dient men zich aan te melden, het aantal plaatsen is beperkt! Dat kan door een mailtje te sturen naar info@gianottenmutsaers.nl met het aantal personen als je hier bij wil zijn!