ISAH schenkt tuin aan revalidatiecentrum Leijpark

Algemeen directeur Paul van Abeelen van ISAH heeft een cheque van € 25.000 overhandigd aan Ronald Everaars, regiomanager van revalidatiecentrum Leijpark. Dit bedrag wordt geschonken vanwege het 25-jarig bestaan van ISAH. Klanten en relaties die ISAH daarmee wilden feliciteren, zijn gevraagd in plaats van een cadeau een bijdrage te storten voor twee goede doelen die ISAH al sinds jaar en dag ondersteunt.

Revalidatietuin
Revalidatiecentrum Leijpark kan binnenkort z’n intrek nemen in een geheel nieuw gebouw dat op hun terrein verrijst. Direct aan deze nieuwbouw wordt ook een revalidatietuin gerealiseerd. De tuin vormt een integraal onderdeel van de revalidatievoorziening waarin de werkelijkheid van alledag wordt nagebootst. Everaars: “Met de gulle gift van ISAH zijn wij in staat om de tuin volledig in te richten met materialen en obstakels die onze cliënten ook buiten ons centrum tegenkomen. Je moet dan denken aan trapjes, grint, scheve stoeptegels, straatmeubilair etc. Onze cliënten kunnen nu volop oefenen, bijvoorbeeld met hun rolstoel of rollator, en zijn zo beter voorbereid op de werkelijkheid van de straat.” 

Warm contact
Voor Paul van Abeelen, oprichter en eigenaar van het softwarebedrijf dat zich richt op ontwikkeling en levering van business software, is de keuze voor de revalidatietuin Leijpark voor de hand liggend. “In 1999 hebben wij een bijdrage geleverd voor de aanschaf van fitnessapparatuur voor kinderen. Het warme contact lag er dus al. Toen wij vanwege ons 25-jarig bestaan op zoek gingen naar een goed doel was de keuze snel gemaakt. Het is immers een mooi en aansprekend lokaal project dat als wij oer-Tilburgs bedrijf van harte omarmen.”

Doveninstituut Kenia
De gift aan revalidatiecentrum Leijpark is een deel van het cadeau dat klanten bijeen hebben gebracht vanwege het 25-jarig bestaan. Van Abeelen: “We dragen graag ons steentje bij aan maatschappelijke projecten. Dichtbij, maar ook verder van ons bed. Ook letterlijk. Wij hebben namelijk een zelfde bedrag van € 25.000 geschonken aan een doveninstituut in Kenia. Ook daarmee hebben we al jarenlang een band. In 2008 heb ik het zelf bezocht en dan kun je met eigen ogen zien hoe welkom iedere euro is en hoe goed dat geld besteed wordt. Dan realiseer je je echt hoe goed we het hier hebben en hoe belangrijk het is om te delen.”

Naar verwachting wordt de nieuwbouw over enkele weken afgerond. De aanleg van de revalidatietuin staat gepland voor 2014.