Itchy Feet lanceert eigen valuta

Op Itchy Feet Festival lanceren de Tilburg CowBoys hun eigen valuta: de FOP.  In totaal zullen zij 8 miljard FOP in omloop brengen op Itchy Feet.

Belonen in plaats van betalen.
FOP is een valuta waarmee je kunt belonen. Het is niet bedoeld om mee te betalen.. Met FOP toon je je waardering voor iets, of iemand, dat je bijzonder, mooi of de moeite waard vindt. Iedere bezoeker krijgt  bij binnenkomst van het festival een half miljoen FOP.  Je bepaalt zelf waar je je FOP aan besteedt en hoeveel je geeft. Uiteindelijk kun je nooit meer FOP geven dan dat je ontvangt.  Is je FOP op, dan zul je moeten bijdragen aan het festival zodat anderen je belonen met FOP; een economie van liefde en aandacht!

Delen wat je beloont via social media
Je kunt je FOP-giften delen via social media en op de FOP site, zodat iedereen inzicht krijgt in de aandacht en liefde  die via de FOP-giften  beloond wordt. Het is niet mogelijk om prijzen in FOP aan te geven; FOP is immers niet om mee te betalen, maar om mee te belonen.

Winnen voor een ander!
Op Itchy Feet zal ook de FOP Casino-toren rondrijden,  hier kan iedereen, staand op een ladder, op de speciale FOP-fruitautomaat gokken.  Echter; alle winst valt er aan de achterkant uit, te vangen door anderen. De fruitautomaat staat uitermate gunstig afgesteld om zoveel mogelijk FOP te kunnen geven! 

Ontstaan en achtergrond
Tilburg Cowboys hebben in het verleden vaker alternatieven gezocht voor geld. In 2005 starten zij met het Ruilen; gewonnen prijzen op de Tilburgse Kermis (2005) , Tshirts op Lowlands (2006-2007), voorwerpen met herinneringen op Theaterfestival de boulevard (2008), etc.  Zij maakten Weggeefgeld (2008)  voor ‘hen die het nodig hebben’ en ‘Gratis Geld’ in de Straat van de Toekomst. (2009)

De Foundation of Prosperity is de volgende stap;  een economie die draait op waarderen en belonen in plaats van betaalde diensten. Hiermee wil Tilburg CowBoys een economie ontketenen waar bezit geen betekenis heeft; een systeem gebaseerd op onbaatzuchtigheid en waardering van anderen. FOP heeft tenslotte alleen waarde en betekenis als het van hand tot hand gaat.

Itchy Feet
Itchy Feet is een sociaal experiment in de vorm van een festival. Een samenkomst van reizigers en vrije geesten. Een nieuwe wereld die gebaseerd is op het gevoel van vrijheid, zelfexpressie, kunst, muziek, eten, spiritualiteit en creativiteit. Wat er gebeurt op Itchy Feet bepaalt de bezoeker zelf, iedereen draagt iets bij. FOP is de bijdrage van Tilburg Cowboys. FOP en Itchy Feet zijn dit voor het eerst te ervaren van 5-8 september in de Beekse Bergen te Hilvarenbeek. Voor meer informatie en tickets check www.itchy-feet.nl.