Jaarcijfers 2013/2014 Willem II

Willem II Tilburg B.V. heeft over het seizoen 2013/2014 in de Jupiler League een kleine nettowinst gerealiseerd van € 10 duizend bij een netto-omzet van € 6,0 miljoen. Per 30 juni 2014 resteert nog een negatief eigen vermogen van € 1,3 miljoen. Op basis van de goedgekeurde jaarrekening 2013/2014 zal Willem II naar verwachting door de KNVB in categorie II ingedeeld blijven.

De BVO voert reeds enkele jaren een solide en gezond financieel beleid en ligt daarmee nog steeds op koers richting volledig financieel herstel. Wel bestaan er nog enkele belangrijke uitdagingen om het uiteindelijke doel van een financieel gezonde en stabiele bedrijfsvoering van de BVO te bereiken. Met name de liquiditeitspositie van Willem II is nog steeds kwetsbaar en dient in de komende seizoenen structureel te worden versterkt. Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II: “In dit jaarverslag kijken we terug op het voor Willem II zeer succesvolle voetbalseizoen 2013/2014. Het kampioenschap in de Jupiler League werd behaald en daarmee werd een rechtstreekse terugkeer naar de Eredivisie bewerkstelligd; een kroon op het werk van de spelersgroep, de technische staf, alle medewerkers, vrijwilligers en supporters van Willem II. Hoogtepunten waren het behalen van een periodetitel, de belangrijke wedstrijd tegen FC Dordrecht, de aanwezigheid van onze vele supporters bij alle uitwedstrijden en uiteraard de kampioenswedstrijd op 2e Paasdag tegen Telstar. Hiermee werd het kampioenschap in eigen huis behaald. De tocht op de “platte kar” door de stad was indrukwekkend en de grootse huldiging op de Heuvel was een fantastisch evenement. Kortom: een jaar waarop we trots mogen zijn. Met recht Tricolores Forever!”

Het jaarverslag 2013/2014 van Willem II Tilburg B.V., dat door BDO Audit & Assurance B.V. is voorzien van een goedkeurende controleverklaring en dat tevens is goedgekeurd door de Raad van Commissarissen, het Stichtingsbestuur en de Clubraad, is vanaf vandaag online beschikbaar via de website van Willem II.