Collecte Rode Kruis vindt dit jaar digitaal plaats

Collecte

Normaliter (lees: vòòr de coronacrisis) zou rond deze tijd de collecte van Het Rode Kruis plaatsvinden in het district Midden- en West-Brabant. Door het coronavirus is er voor gekozen om de collecte dit jaar digitaal door te laten gaan. De donaties gaan rechtstreeks naar Het Rode Kruis Tilburg. De collecte duurt van 21 t/m 27 juni.

Collecte

Collectanten kunnen een digitale collectebus aanmaken. Deze kunnen zij dan delen via social media, whatsapp of e-mail. Collectanten kunnen precies zien wat zij ophalen via hun eigen unieke digitale collectebus. Ze kunnen een motivatie toevoegen om aan te geven waarom ze voor het Rode Kruis collecteren. Op de site staan ook tips voor collectanten. Je kan doneren via een online collectebus maar ook rechtstreeks via rodekruis.nl/collecte of social media.

Hulpverleningsactiviteiten

De opbrengst van de Collecteweek gaat naar de lokale hulpverleningsactiviteiten van het Rode Kruis. Vrijwilligers hier in de buurt zetten zich vanaf het begin af aan al in om te helpen te coronacrisis te bestrijden. Zij ondersteunen ziekenhuizen en huisartsenposten, helpen bij de GGD Test-Drive, faciliteren bezoek bij verpleeghuizen. Daarnaast bieden ze nog steeds ondersteuning bij bijvoorbeeld een evacuatie door een brand, zoals ze dat buiten coronatijd ook doen.

“Juist in deze tijden van corona is onze hulp extra belangrijk. Het is de taak van het Rode Kruis om paraat te staan in tijden van nood en de meest kwetsbaren te helpen. Dat kunnen we niet zonder de tomeloze inzet van onze vrijwilligers, maar ook niet zonder giften tijdens bijvoorbeeld te collecte. Iedere donatie draagt bij aan de voortzetting van onze hulpverlening in Midden-West-Brabant,” aldus Jeanny Beerens, vrijwilligersmanager District Midden-West-Brabant

Activiteiten hervatten

Voor de coronacrisis gaf het Rode Kruis EHBO-lessen, bemanden vrijwilligers EHBO-posten op evenementen gaven vrijwilligers workshops Goed voorbereid en humanitair oorlogsrecht. Er wordt hard gewerkt om te kijken hoe deze activiteiten op een veilige manier weer kunnen worden hervat.