Jacques de Leeuw Prijs kent dit jaar tien winnaar in plaats van twee

jacques de leeuw prijs 2020

De Jacques de Leeuw Prijs 2020 kent dit jaar tien winnaars in plaats van twee. Door alle Corona maatregelen had de jury geen mogelijkheden de genomineerden te bezoeken bij hun activiteiten. Stichting Jacques de Leeuw heeft besloten het prijzengeld te verdelen onder de tien genomineerden van Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK).

Foto: v.l.n.r. Izah Hankammer, Merel Brusselers, Lex van der Steen, Saskia Neuen, Tom Heintz, Corné Kamminga, Sonja Oberkorfler, Danique Bol, Samuel Rhyner en Emre Kalender.

Door alle coronamaatregelen konden de eindperformances en lesactiviteiten van de tien genomineerden niet fysiek doorgaan. Online zijn deze activiteiten onvoldoende te beoordelen, aldus de jury. Het “zien, voelen, horen, ruiken”, de non-verbale communicatie en de lichaamstaal zijn fysiek toch echt anders dan online. Stichting Jacques de Leeuw koos ervoor om het prijzengeld te verdelen onder alle tien genomineerden als stimulans en een steun in de rug voor een vervolgstudie of als investering in hun beginnende carrière.

Daarnaast hebben de genomineerden de gebruikelijke portfolio- en presentatietraining gevolgd en is hen een coaching traject aangeboden.

Gebruik van atelier

Het is inmiddels een traditie dat Stichting Ateliers Tilburg één van de genomineerden de mogelijkheid biedt een jaar lang gratis gebruik te maken van één van hun ateliers. De Atelier Prijs 2020 werd gisteren uitgereikt aan Tom Heintz, genomineerde Academie voor Theater.

De overhandiging van de cheques en de prijsuitreiking vond plaats in De Nieuwe Vorst tijdens een kleinschalige bijeenkomst met de genomineerden, de jury, Stichting Ateliers Tilburg en FHK directeur Karen Neervoort.