Jamie Oliver opent een Italiaans restaurant in Tilburg

menu

Goed nieuws voor de Tilburgse binnenstad: de Britse tv-kok Jamie Oliver opent een Italiaans restaurant aan het Pieter Vreedeplein. Dat maakt Bas Vermeer op zijn blog bekend. Tilburg is na Rotterdam en Den Haag de derde Nederlandse stad waar Jamie’s Italian straks te vinden is. Als alles goed gaat, opent de zaak volgend jaar.

Foto: facebook

Jamie’s Italian is in 2008 opgericht door Jamie Oliver en zijn Italiaanse mentor Gennaro Contaldo. Sindsdien is deze formule (hij heeft in totaal vier restaurantformules) uitgegroeid tot zestig restaurants wereldwijd en zijn er flinke plannen voor uitbreiding. Bij het restaurant vind je ‘rustieke gerechten op basis van geprobeerde, geteste en geliefde recepten’. Oftewel: antipasti, pasta’s, verse salades en grill-gerechten. De gerechten op het menu zijn geïnspireerd door Jamie’s reizen naar Italië en Gennaro’s opvoeding. Maar voor wie wel eens naar de kookprogramma’s van Jamie kijkt: de gerechten worden met een flinke Jamie twist geserveerd.

Op de menukaart

Om een idee te krijgen van de menukaart: een pasta bestel je vanaf tien euro. Naast een simpele spaghetti staat er bijvoorbeeld ook krab spaghetti, pompoen & kastanje cannelloni, Hollandse mossel linguine of truffel risotto op het menu. Verdere dingen die opvallend zijn? Superfoodsalades, Jamie’s Italian Burger, planken met groenten of charcuterie en speciale gerechten voor kinderen. Check ook eens de menukaart.

Bekende chef-koks in Tilburg

Het pand rechts naast La Place wordt tot januari 2018 verbouwd en gaat dus volgend jaar open. Eerder zaten hier pop-up winkels en stond het pand leeg.  Jamie Oliver is overigens niet de enige bekende kok die een concept uitrolt in de Tilburgse binnenstad. Zo openden eerder Bram’s van Herman den Blijker en Thrill Grill van Robert Kranenborg. Al deze drie concepten zijn overigens de eerste vestigingen van Zuid-Nederland.