Japanse films in de Filmfoyer

Het Camera Japan festival on tour doet aanstaande dinsdag Tilburg aan. In de Filmfoyer wordt op 2 december de anime film Evangelion 1.0 you are (not) alone vertoond. Het thema van de vierde editie van Camera Japan was ‘new playgrounds’. Jonge en oudere kunstenaars zochten naar nieuwe uitingsvormen in de Japanse kunstwereld.


Import

Deze filmversie van de originele populaire televisieserie Neon Genesis Evangelion werd nooit in Nederland uitgebracht, maar is nu als importfilm te zien in de Filmfoyer. De film bewaart de sfeer en het mysterie van de serie, maar voegt er de nodige techniek, 3D effecten en sterke muziek aan toe. Kortom, niet te missen voor de vele fans.

Lot van de wereld
Na acht jaar zijn vader, de opperbevelhebber van NERV, niet meer gezien te hebben, krijgt Ikari opeens een telefoontje met het bevel om zich per direct naar het hoofdkwartier van NERV te begeven. Deze organisatie probeert weerstand te bieden aan de buitenaardse Angels door middel van grote Mechs, die ze EVA's noemen. Ikari moet zo'n EVA besturen, de Evangelion 1.0. De besturing van een dergelijke eenheid vergt niet alleen heel wat kennis, maar ook een perfecte biologische fusie tussen mens en machine. Terwijl Ikari alle knepen van het vak nog moet leren, rust het lot van de wereld op zijn schouders.

Oscarwinnaar in Filmfoyer
Voor liefhebbers van Japanse cinema is vanaf donderdag 17 december ook de speelfilm Departures te zien van Yôjirô Takita over de tradities en rituelen rond de dood. Deze film bemachtigde dit jaar de Oscar voor beste buitenlandse film. Aanvangsttijden en draaidata zijn te vinden op www.filmfoyer.nl

Kaarten bestellen
De Filmfoyer is de filmzaal van Theaters Tilburg en bevindt zich aan de Schouwburgring. Kaarten kosten € 7,- / € 5,50 met Filmfoyerpas. Bestellen kan door te bellen met de Ticketservice: 013 543 22 20