Jarig Kermis FM pakt groots uit in Tilburg tijdens Tilburgse Kermis

Kermis FM

Kermis FM maakt van 20 tot en met 29 juli voor de tiende keer live radio, tv en online content vanaf de Tilburgse Kermis. En dat wordt gevierd! “Het belangrijkste is natuurlijk de kermis. Maar we willen deze jubileumeditie extra speciaal maken,” zegt Arno Leblanc, oprichter en hoofdredacteur van Kermis FM.

Zo is nu al de podcast ’10 jaar in Tilburg’ te beluisteren via KermisFM.nl/10jaar. In tien afleveringen wordt elk Kermis FM-jaar besproken.

Foto: Arno Leblanc en Amber Brantsen in radiostudio van Kermis FM

Kermis FM

Het vrolijke geluid van Kermis FM begon in 2009 en is dit jaar opnieuw te horen op 105.9 FM en in de digitale ether (DAB+). In de bomvolle programmering zijn onder andere Lars Boele (100%NL), Rob Janssen (3FM) en Amber Brantsen (NOS) te horen. Ook Domien Verschuuren komt weer naar de stad waar hij is opgegroeid. De dj van NPO 3FM en binnenkort Qmusic, is al vanaf het begin jaarlijks te horen en komt dit jaar samen met zijn collega’s Sander Hoogendoorn en Herman Hofman. Ook is er veel nieuw talent en op woensdagmiddag komt Efteling Kids Radio langs.

Nieuw in de programmering

Nieuw dit jaar is de gloednieuwe teevee-talkshow Doorgedraaid. Dagelijks om 19:00 uur vanuit lunchroom Smeer ‘m in de Spoorzone, gepresenteerd door talenten Bas Menting en Nelleke Arnout. Huisband Klep Your Hands maakt live muziek en publiek is welkom. Doorgedraaid is het afstudeerproject van Roxanne Hazenberg, die Journalistiek studeert in Tilburg: “We gaan dit jaar programma’s maken op hoog niveau. Daar leent een talkshow op locatie zich natuurlijk zeker voor.”

In ‘Snacks in the City’ volgen we de kermisexploitant Marco van Raaij die met twee snackwagens op de kermis staat. Het programma is dagelijks om 13:00 uur te zien. Ook is Kermis FM dit jaar voor het eerst met een programma live te zien op Facebook. In Kermis Vandaag krijgt de kijker dagelijks om 21:00 uur een samenvatting van de dag.